Smart Parks -hankkeessa Lahden pikkupuistosta tuli myös tarinapuisto - Hämeen ammattikorkeakoulu
Smart Parks -hankkeessa Lahden pikkupuistosta tuli myös tarinapuisto

Smart Parks -hankkeessa Lahden pikkupuistosta tuli myös tarinapuisto

04.07.2018 09:00

Hämeen ammattikorkeakoulun rakennetun ympäristön koulutus on koordinoinut Kaupunkitutkimuksen ja metropolipolitiikan rahoittamaa Smart Parks -hanketta. Lahdessa avattiin Pikku-Veskun tarinapuisto, missä tarinoita puistosta voi jakaa digitaalisesti.

Smart Parks -hankkeen yhteistyötahot ovat Lahden ja Vantaan kaupungit sekä Lappeenrannan teknillinen yliopisto, LUT Lahti. Yhteistyössä on ollut myös HAMKin Älykkäät palvelut- tutkimusyksikkö.

Lahden kaupungissa on avattu Pikku-Veskun tarinapuisto. Smart Parks -hankkeen tavoitteena on paikkaan liitettyjen kokemusten kerääminen ja jakaminen digitaalisesti. Projektin 1. vaiheessa toukokuussa 2017 järjestettiin kaupunkilaisille avoin työpaja, jonka tulosten perusteella tarinapuiston viisi mielipaikkakohdetta valikoituivat tarinapisteiksi. Näihin kohteisiin on nyt asennettu QR- koodit, joiden kautta Tarinapuistoon pääsee osalliseksi.

Tarinapuistossa voit lukea puistoon liittyviä tarinoita, jakaa oman tarinasi sekä katsella ja lähettää kuvia puiston tapahtumista. Voit myös ehdottaa puistoympäristöön liittyviä asioita. Perinteisen palautekanavan sijaan tarjolla on foorumi, jossa puistossa vierailevien tarinat ja kokemukset lisäävät tietoutta Pikku-Veskusta sekä alueesta vastaaville että muille kansalaisille.

Tarinapuisto on käytössä ainakin tämän kesän ja sen jälkeen on kokemusten perusteella tarkoitus kehittää sitä. Jännitystä on nyt ilmassa siitä, millaisen Tarinapuiston kansalaiset tekevät Pikku-Veskulle.

Espoossa on vuoden ajan ollut käytössä sata Tarinapenkkiä ja kansalaiset ovat olleet innostuneita kirjoittamaan paikkaan liittyviä kokemuksia ja havaintoja. Pikku-Veskun puistossa on lisäksi nyt mahdollisuus lukea alueeseen liittyvää historiatietoa sekä tarinoiden lisäksi myös kertoa asioista kuvilla.

Lisätietoja:
Seija Nurkkala, ylläpitohortonomi, Lahden kaupunki, 044 4163997

Sari Suomalainen, lehtori, HAMK Rakennettu ympäristö, 0400 288740, etunimi.sukunimi@hamk.fi

https://www.hamk.fi/smartparks

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU