Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen Piiri lahjoittaa 10 000 euroa HAMKille - Hämeen ammattikorkeakoulu
Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen Piiri lahjoittaa 10 000 euroa HAMKille

Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen Piiri lahjoittaa 10 000 euroa HAMKille

20.12.2018 10:33

Talonrakennusteollisuus toivoo lahjoituksen kohdistuvan talonrakentamiseen ja tuotantotekniikkaan.

Array

Talonrakennusteollisuuden Sisä-Suomen Piiri ry tekee 10 000 euron lahjoituksen Hämeen ammattikorkeakoulun varainkeräykseen. Talonrakennusteollisuus ry toimii talonrakennusalan yritysten toimialayhdistyksenä Rakennusteollisuus RT:ssä. Yhdistyksen noin 450 jäsenen joukossa ovat maan suurimmat rakennusyhtiöt sekä valtakunnallisesti kattava joukko pieniä ja keskisuuria talonrakennusurakoitsijoita.

Talonrakennusteollisuus ry:n aluepäällikkö Jari Lehtonen toivoo lahjoituksen kohdentuvan talonrakentamiseen ja erityisesti tuotantotekniikkaan.

”Tulevaisuudessa korostuvat erityisesti älykkään elinympäristön teknologiat ja koemme oikeiksi HAMKin keskeisimmät uudet sisällölliset tavoitteet tietomallien ja robotiikan hyödyntämiseksi työmaalla”, Lehtonen kertoo ja jatkaa.

”Lisäksi talon- ja korjausrakentamisen tuotantotekniikan ja esimiestyön osaaminen korostuu, koska rakentamisprosessit ovat tulleet entistä laaja-alaisemmiksi ja monimutkaisemmiksi.”

YIT:n aluejohtaja Sami Viitasen mukaan HAMKin rakennusalan koulutusta pidetään tärkeänä ja käytännönläheisenä hyvän yritysyhteistyön ansiosta.

”HAMKin työelämää palveleva rakennusmestareiden ja -insinöörien koulutus vastaa hyvin työelämän tarpeita ja tukee paikallisen yritystoiminnan osaamispääomaa”, Viitanen toteaa ja jatkaa.

”Hämeenlinna on oiva paikka kouluttaa paitsi oman talousalueen myös pääkaupunkiseudun tarpeeseen. Rakennusala on tärkeä työllistäjä jatkossakin ja eläköityvien tilalle tarvitaan jatkuvasti uusia osaajia.”

HAMK kiittää saamastaan lahjoituksesta. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuspäällikkö Jari Komsi näkee uudet osaamistarpeet yhtenevinä Talonrakennusteollisuuden kanssa.

”Tietomallien suunnitteluosaaminen ja valmiiden tietomallien hyödyntäminen työmaalla, robotiikan lisäksi, ovat keskeisiä, uusia sisällöllisiä oppimistatavoitteita”, sanoo koulutuspäällikkö Jari Komsi.

Lisätietoja:

Jari Lehtonen, aluepäällikkö, Talonrakennusteollisuus, ry, 050 911 6788, jari.lehtonen@rakennusteollisuus.fi>

Sami Viitanen, aluejohtaja, YIT, 0400 873 516, sami.viitanen@yit.fi,

Jari Komsi, koulutuspäällikkö, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, HAMK, 040 4819384, jari.komsi@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]