Tarja Hovila Hämeen ammatti-instituutin rehtoriksi - Hämeen ammattikorkeakoulu
Tarja Hovila Hämeen ammatti-instituutin rehtoriksi

Tarja Hovila Hämeen ammatti-instituutin rehtoriksi

23.05.2018 09:52

Hämeen ammatti-instituutin ylläpitäjähallitus on valinnut Hämeen ammatti-instituutin rehtoriksi 1.8. alkaen kasvatustieteiden maisteri Tarja Hovilan.

Tarja Hovila siirtyy tehtävään Hämeen Kesäyliopiston rehtorin tehtävästä. Nykyinen HAMIn rehtori Ari Mikkola jää eläkkeelle 31.7.2018.

”Tarja Hovilalla on johtamis- ja esimieskokemusta yli 20 vuoden ajalta. Hän on kehityshakuinen ja ihmiset muutokseen mukaan ottava johtaja.  Tarjan vahvuuksia ovat myös muutosmyönteisyys sekä kyky viedä asioita eteenpäin tavoitteellisesti ja määrätietoisesti. Tämä on Hämeen ammatti-instituutin brändin rakentamiselle sekä toisen asteen reformin eteenpäinviemiselle organisaatiossa tärkeää”, sanoo HAMKin rehtori ja toimitusjohtaja Pertti Puusaari.

”Näen tämän todella hienona mahdollisuutena. HAMIlla paljon annettavaa ja haluan ensimmäiseksi tutustua kaikkeen, mitä täällä tapahtuu. Rehtori ei ole se, joka tekee muutoksen, vaan sen tekee henkilökunta. Rehtorin tehtävä on aukoa ovia ja auttaa muutoksen eteenpäin viemisessä. HAMIssa on paljon osaamista, ja sitä pitää saada näkyvämmäksi”, sanoo Hovila.

Hovilan mukaan ammatillisen koulutuksen reformi on haaste, joka ajaa miettimään asioita uudelleen.

Hämeen ammatti-instituutti on Hämeen ammattikorkeakoulun omistama toisen asteen ammatillinen oppilaitos, joka toimii luonnonvara-alalla perinteisillä Mustialan, Lepaan ja Evon kampuksilla, meijerialalla Hämeenlinnassa sekä liikenneopetuksessa Riihimäen kampuksella. Opiskelijoita HAMIssa on noin 800.

Lisätietoja:
Pertti Puusaari, rehtori ja toimitusjohtaja, HAMK, 0400 469605, etunimi.sukunimi@hamk.fi
Tarja Hovila, rehtori 1.8. alkaen, HAMI, 040 556 7513

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU