Yhteishaku HAMKiin on alkanut - Haussa yli 1600 koulutuspaikkaa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Yhteishaku HAMKiin on alkanut – Haussa yli 1600 koulutuspaikkaa

Yhteishaku HAMKiin on alkanut – Haussa yli 1600 koulutuspaikkaa

14.03.2018 09:17

Korkeakoulujen yhteishaun kevään toinen hakuaika on alkanut 14.3. ja päättyy 28.3.2018 klo 15.

Hämeen ammattikorkeakoulun HAMKin syksyllä 2018 alkaviin koulutuksiin on haussa yli 1600 koulutuspaikkaa. Haussa on mukana 28 ammattikorkeakoulututkintoon johtavaa koulutusvaihtoehtoa. Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavia koulutuksia on tarjolla yhdeksän.

AMK-tutkinnoissa on valittavana sekä päivä- että monimuotototeutuksia: päiväopiskelu sopii kokopäiväisille opiskelijoille, kun taas monimuoto-opinnot voi suorittaa joustavasti kokopäivätyön ohessa. Kaikki YAMK-tutkinnot on suunniteltu suoritettaviksi työn ohessa monimuotoisesti.

Haussa oleviin koulutuksiin ja opiskelijoiden tarinoihin opiskelusta voi tutustua HAMKin verkkosivuilla osoitteessa www.hamk.fi/hakijalle. Koulutuksiin haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen yhteishaussa soitteessa www.opintopolku.fi. Haku päättyy 28. maaliskuuta kello 15.00.

Yhteishaun kanssa samaan aikaan haussa ovat myös englanninkieliset päivätoteutukset, joihin haetaan HAMKin omassa erillishaussa. Sen hakuaika päättyy 30.4.2018. Lisätiedot erillishausta löytyvät osoitteesta www.hamk.fi/applicants .

Ainutlaatuista koulutusta HAMKista

Hämeen ammattikorkeakoulu tarjoaa koulutusta kuudella paikkakunnalla; Forssassa, Hattulan Lepaalla, Hämeenlinnassa, Riihimäellä, Valkeakoskella ja Tammelan Mustialassa. Opintovalikoima on laaja ja monipuolinen, ja haussa on koulutuksia kuudelta eri koulutusalalta ja usealla eri toteutusvaihtoehdolla. Mieleenpainuvien oppimisympäristöjen ja digitaalisten verkkomahdollisuuksien lisäksi HAMK tarjoaa opiskelijoilleen myös koulutuksia, joita ei voi opiskella muualla Suomessa.

Uniikkeja koulutuksia ovat hevostalous (Mustiala), kestävä kehitys (Forssa), liikenneala (Riihimäki), puutarhatalous (Lepaa) ja rakennettu ympäristö (Lepaa).

HAMKissa on kokonaisten koulutuksen lisäksi opintokokonaisuuksia, joita ei ole tarjolla muualla Suomessa. Tällaisia ovat esimerkiksi lasi- ja keramiikkamuotoilun sekä jalkinemuotoilun koulutukset muotoilun koulutusalan sisällä. Näistä jalkinemuotoilua ei ole korkeakoulutasoisena tarjolla edes muualla Pohjoismaissa.

Uusia koulutuksia

Uutuutena HAMKissa alkaa ensi syksynä tradenomien muuntokoulutus, jossa liiketalouden tradenomit voivat kouluttautua yksilöllisesti tietojenkäsittelyn osaajiksi. Muuntokoulutus kestää noin 14 kuukautta ja on tarkoitettu opiskeltavaksi työn ohessa.

Ensimmäistä kertaa hakuun tulee myös uusi YAMK-koulutus älykkäät palvelut digitaalisessa ympäristössä. Koulutus käsittelee digitalisaation vaikutuksia työelämän muutoksiin ja antaa eväät muun muassa digitaalisen muutoksen johtamiseen, Internet of Things -teknologian ja alustateknologian hallintaan sekä palveluliiketoiminnan kehittämiseen uudessa verkkoympäristössä.

Varsin uutta on myös biotalousinsinöörien koulutus Forssassa. Kyseessä on tekniikan ja luonnonvara-alan yhdistävä koulutus, jossa tietotekniikkaa sovelletaan bio- ja kiertotalouteen.

Lisäksi kaikissa HAMKin koulutuksissa omaa osaamistaan ja opintojaan voi muokata tutkinnon asettamissa rajoissa oman näköiseksi ja luoda juuri itselle sopivan opintokokonaisuuden. HAMKissa opiskelu on joustavaa ja sitä on mahdollista räätälöidä opiskelijan oman elämäntilanteen mukaan.

Kansainvälistymismahdollisuuksia HAMKissa on paljon. Kolmella kampuksella opiskellaan myös englanniksi, ja kaikilla opiskelijoilla on mahdollisuus hakeutua opiskelijavaihtoon. Vaihdossa on tarjolla yli sadan yhteistyökorkeakoulun opintoja eri puolilla maailmaa.

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]