Yliopettaja Helena Kautola valittu strategisen tutkimuksen neuvostoon - Hämeen ammattikorkeakoulu
Yliopettaja Helena Kautola valittu strategisen tutkimuksen neuvostoon

Yliopettaja Helena Kautola valittu strategisen tutkimuksen neuvostoon

28.06.2018 15:44

Hämeen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan yliopettaja Helena Kautola on valittu Suomen Akatemian yhteydessä toimivaan strategisen tutkimuksen neuvostoon. Valtioneuvosto nimitti neuvoston jäsenet toimikaudeksi 1.1.2019 – 31.12.2021.

Hämeen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketekniikan yliopettaja Helena Kautoja on valtakunnallisella tasolla toimivan strategisen tutkimuksen neuvoston ensimmäinen jäsen, joka tulee ammattikorkeakoulusta. Kautola on tekniikan tohtori, väitellyt vuonna 1990 nykyisestä Aalto-yliopistosta, aiheenaan bioprosessitekniikka.

Kautola on ollut mukana kehittämässä ammattikorkeakouluopetusta yli 20 vuotta HAMKissa ja sitä ennen viisi vuotta Seinäjoen ammattikorkeakoulussa. Hän on toiminut myös koulutusohjelman johtajana, koulutus- ja tutkimuskeskuksen johtajana ja tutkimusjohtajana.

Kautola toimii tällä hetkellä myös biotekniikan dosenttina Aalto-yliopistossa ja prosessitekniikan dosenttina Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa. Kautolalla on vahva kansainvälinen kokemus. Hän on työskennellyt yliopistoissa ja teollisuudessa muun muassa Kanadassa, USA:ssa, Brasiliassa, Japanissa ja Saksassa.

”On hienoa saada HAMKista henkilö mukaan strategisen tutkimuksen neuvostoon. Helena Kautolan nimitys vahvistaa ammattikorkeakoulujen roolia valtakunnallisessa tutkimuskentässä. HAMKin edustaja on mukana päätöksenteossa, jossa linjataan valtakunnallisen tutkimuksen painoalueita”, sanoo HAMKin Biotalouden yksikönjohtaja Mona-Anitta Riihimäki.

Valtioneuvosto nimittää strategisen tutkimuksen neuvostoon puheenjohtajan ja jäsenet. Neuvosto nimitetään enintään kolmen vuoden määräajaksi ja enintään kolmen vuoden jatkokaudeksi.

Neuvoston puheenjohtajaksi nimitettiin professori Kimmo Nuotio Helsingin yliopistosta ja jäseniksi tutkimusjohtaja Petteri Alinikula (Saab Group), lainsäädäntöneuvos Jyri Inha (valtiovarainministeriö), tutkimus- ja teknologiajohtaja Anu Kaukovirta-Norja (Valio), yliopettaja Helena Kautola (Hämeen ammattikorkeakoulu), ekonomisti Olli Kärkkäinen (Nordea), professori Christina Salmivalli (Turun yliopisto), professori Sarianna Sipilä (Jyväskylän yliopisto) ja professori Reetta Toivanen (Helsingin yliopisto).

Strategisen tutkimuksen neuvosto (STN) rahoittaa yhteiskunnallisesti merkittävää ja vaikuttavaa korkeatasoista tiedettä. Tutkimuksen avulla etsitään konkreettisia ratkaisuja suuriin ja monitieteistä otetta vaativiin haasteisiin.

Lisätietoja:
Mona-Anitta Riihimäki, yksikönjohtaja, Biotalous, HAMK, 050 5745102, etunimi.sukunimi@hamk.fi
Helena Kautola, yliopettaja, bio- ja elintarviketekniikka, HAMK, 040 5313154, etunimi.sukunimi@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]