Ammatillisen huippuosaamisen pedagogiikka -verkkovalmennusta tarjolla keväällä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ammatillisen huippuosaamisen pedagogiikka -verkkovalmennusta tarjolla keväällä

Ammatillisen huippuosaamisen pedagogiikka -verkkovalmennusta tarjolla keväällä

14.11.2019 13:50

Valmennusohjelman tavoitteena on tukea opettajien ja ohjaajien ammatillista kasvua tulevaisuuden huippuosaajien ohjaajana. Valmennusohjelmaan osallistumalla tai muilla tavoilla hankittu osaaminen osoitetaan Ammatillisen huippuosaamisen kehittäjä -osaamismerkillä. Valmennuksen toteuttaa HAMK Edu -tutkimusyksikkö, Finnish Academy for Skills Excellence verkossa Moodle-ympäristössä.

Ammattitaitokilpailut ovat tehokas väline kehittää ammatillista koulutusta ja omaa henkilökohtaista osaamista opettajana, ohjaajana ja valmentajana. Valmennuksessa osallistutaan kilpailutoimintaan, kerätään ja jaetaan hyviä käytänteitä sekä hyödynnetään kilpailutoimintaa oman työn ja oppilaitoksen toiminnan kehittämiseksi. Kilpailutoiminnan hyödyntäminen-teemaan kuuluu myös katse tulevaisuuteen: miten jatkossakin omaa osaamistani kehitän. Lisäksi rakennamme yhteistä ymmärrystä siitä, mitä huippuosaamisen pedagogiikka osana ammatillista koulutusta oikein tarkoittaa.

Huippuosaamisen pedagogiikka (10 op) –valmennus muodostuu kolmesta teemasta, joille osallistuja voi osallistua valintansa mukaan.

Teema 1
Vahvuuksien tunnistaminen
Osaan tunnistaa sekä tukea yksilöllisiä vahvuuksia ja erilaisia lahjakkuuksia (3 op).
Teeman suoritusaika on 20.1.2020-6.3.2020.
Jos olet jo aloittanut kouluttautumisesi teemasta 2 tai 3, saat täydennettyä valmennusohjelman osallistumalla teema ykköseen.
Vastuukouluttajat: Päivi Pynnönen ja Simo Uusinoka

Teema 2
Valmennusyhteisön rakentaminen. Yhteisöllisyys ja luottamus.
Osaan rakentaa oppimisyhteisön ja luottamuksellisen valmennussuhteen (3 op).
Teeman suoritusaika on 9.3.2020-17.4.2020.
Vastuukouluttaja Pirjo Tuominen.

Teema 3
Kilpailujen hyödyntäminen
Osaan soveltaa ja hyödyntää kilpailutoimintaa omassa työssäni (4 op).
Teeman suoritusaika on 20.4.2020-29.5.2020.
Vastuukouluttaja Kati Pakkala.

Hinta
Yhden teeman hinta on 300€ + alv 24%/osallistuja. Osallistuja voi valita miten moneen teemaan hän osallistuu, Ammatillisen huippuosaamisen kehittäjä– osaamismerkki myönnetään, kun kaikki kolme teemaa on suoritettu hyväksytysti. Laskutamme kunkin teeman erikseen omalla laskulla.

Ilmoittautuminen
Sähköpostilla Hanna Lindroos, hanna.lindroos@hamk.fi viimeistään kolme viikkoa aikaisemmin ennen yksittäisen teemakokonaisuuden alkua. Kunkin teeman toteuttaminen edellyttää riittävästi ilmoittautuneita.

Lisätiedot:
Saat teemakokonaisuuksista lisätietoja sähköpostilla niiden vastuukouluttajilta. Osoitteet ovat muotoa: etunimi.sukunimi@hamk.fi