Asunto-osakeyhtiön taloushallinto -koulutus käynnistyy uudistettuna verkkototeutuksena - Hämeen ammattikorkeakoulu
Asunto-osakeyhtiön taloushallinto -koulutus käynnistyy uudistettuna verkkototeutuksena

Asunto-osakeyhtiön taloushallinto -koulutus käynnistyy uudistettuna verkkototeutuksena

28.03.2019 16:02

HAMKin Asunto-osakeyhtiön taloushallinto 5 op -koulutus käynnistyy jälleen. Koulutusta on muokattu joustavampaan muotoon, joten sen voi suorittaa oman aikataulun mukaan täysin verkossa. Asunto-osakeyhtiön taloushallintokoulutus sisältää kattavan paketin, jolla saa hyvät eväät taloyhtiöiden taloushallinnon hoitamiseen. 

Array

Sisältö

 • Talousarvion laadinta
 • Toimintakertomuksen tekeminen
 • Kirjausten tekeminen
 • Tilinpäätöksen viennit
 • Arvonlisäveron käsittely kirjanpidossa
 • Tilinpäätössuunnittelu sekä tilin- ja toiminnantarkastus

Toteutus

Koulutus suoritetaan kokonaan verkossa. Voit aloittaa koulutuksen sinulle parhaiten soveltuvana ajankohtana. Koulutus sisältää verkkoluentoja, kirjallista tausta-aineistoa ja käytännönläheisiä oppimistehtäviä. Tehtävien ohjeistus ja henkilökohtainen palaute annetaan verkossa. Koulutus sisältö viisi osaa, jotka suoritetaan kahden viikon jaksoissa.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu henkilöille, joka haluaa opiskella  joustavasti ajasta ja paikasta riippumatta.  Kohderyhmänä isännöitsijät, asunto-yhtiöiden taloushallinnon tehtäviä hoitavat tai tehtäviä aloittelevat henkilöt, sekä taloyhtiöiden hallituksen jäsenet.

Kouluttaja

HM Marjatta Kariniemi. Yli 25 vuoden monipuolinen taloushallinnon työkokemus teollisuuden-, kaupan-, ja tilitoimistoaloilta sekä julkishallinnosta ovat tuoneet opetukseen vahvasti työelämälähtöisyyden. Marjatalla on KLT-valtakirja ja hänen vahvuutenaan on ajantasainen laskentatoimen osaaminen ja opettajaopinnoissa erikoistuminen verkko-opetukseen.

Koulutuksen rakenne

Johdanto

 •  Koulutuksen kokonaisuus, asunto- ja kiinteistö-osakeyhtiön perusasiat ja yhtiömuotojen erot. Opetellaan laskemaan vastikkeiden hinnat. Lisäksi tutustutaan näihin yhtiöihin sovellettavaan lainsäädäntöön sekä tilijärjestelmiin.

Talousarvio

 • Asunto-osakeyhtiön ja kiinteistöosakeyhtiön talousarvion laatiminen. Lisäksi talousarvion merkitys, tavoitteet ja muoto tulevat tutuiksi.

Kirjanpito

 • Asunto-osakeyhtiön kirjanpidon laatiminen sisältäen peruskirjaukset, avustavat tilinpäätösviennit, oman pääoman kirjaukset, erityiskysymykset sekä arvonlisäveron kirjanpidollisen käsittelyn.

Tilinpäätös

 • Asunto-osakeyhtiön tilinpäätöksen laatiminen. Tilinpäätöksen teoreettisen taustan lisäksi, tilinpäätöksen suunnittelu, toteutus, lisätietojen laatiminen ja talousarviovertailun tekeminen.

Erityiskysymykset

 • Hankelaskelmien ja vastikerahoituslaskelmien laatiminen. Toimintakertomuksen sisältö, Asunto-osakeyhtiön tilin- ja toiminnantarkastus sekä erilaiset viranomaisilmoitukset, veroilmoitukset ja työnantajasuoritusilmoitukset. Lisäksi perehdytään rakentamisilmoituksen tekemiseen sekä urakka-, että työntekijäilmoitukseen sekä tulorekisteriin tehtäviin tietoihin. Myös vastikerahoitus- ja hankeosuuslaskelmat tulevat tutuiksi.

 

Hinta

750 € (+ 24% alv 180 €)

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]