Design Factory avattiin – Uusi oppimisympäristö liittää HAMKin maailmanlaajuiseen verkostoon - Hämeen ammattikorkeakoulu
Design Factory avattiin – Uusi oppimisympäristö liittää HAMKin maailmanlaajuiseen verkostoon

Design Factory avattiin – Uusi oppimisympäristö liittää HAMKin maailmanlaajuiseen verkostoon

22.08.2019 10:27

Hämeen ammattikorkeakoulun ja Aalto-yliopiston yhteistyön pohjalta syntynyt Design Factory vietti avajaisia 29.8.2019. Hämeenlinnan yksikkö on Suomen ensimmäinen pääkaupunkiseudun ulkopuolella toimiva Design Factory. 

Hämeen ammattikorkeakoulun ja Aalto-yliopiston yhteistyön pohjalta syntynyt Design Factory avattiin 29.8.2019. Design Factory on poikkitieteellinen tuote- ja palvelukehityksen alusta, joka yhdistää eri alojen opiskelijat, opettajat, tutkijat ja elinkeinoelämän ratkomaan yritysten ongelmia, innovoimaan uutta ja kehittämään ja kokeilemaan uusia oppimisympäristöjä.

Hämeenlinnan yksikkö on Suomen ensimmäinen pääkaupunkiseudun ulkopuolella toimiva Design Factory. Ennestään se toimii Aalto-yliopistossa Helsingissä ja 23 muussa kaupungissa ympäri maailman, mm. New Yorkissa, Shanghaissa, São Paulossa ja Melbournessa. Design Factory Global Networkin kautta HAMK saa maailmanluokan huippuosaamista alueen yritysten ja elinkeinoelämän kehittämiseen. Toisaalta HAMKin opiskelijat voivat osallistua myös muualla maailmalla järjestettyihin Design Factory -opintoihin.

Avajaisissa kerrottiin mm. kuinka Aallon ja HAMKin toimintoja saadaan osittain Design Factoryn kautta tuotua lähemmäs toisiaan ja miten monialaisuus ja aidot yrityksiltä tulevat projektit auttavat HAMKin opiskelijoita ja alueen yrityksiä. Avajaisten tallenne ja materiaali on katsottavissa tästä.

Ensimmäiset kurssit on jo pidetty tänä kesänä. Opinnot toivat yhteen opiskelijoita muotoilun, tietojenkäsittelyn, liiketalouden, konetekniikan, sähkö- ja automaatiotekniikan, rakennus- ja yhdyskuntatekniikan sekä kestävän kehityksen koulutusohjelmista. Asiakkaana oli muun muassa Fiskarsin konserniin kuuluva Iittalan lasitehdas. Iittalan lasitehtaan projektissa tutkittiin, miten tehtaan työolosuhteita voidaan mitata ja rakennettiin mittalaite, jonka rakenteen opiskelijat muotoilivat ja 3D-tulostivat. Projekti jatkuu syksyllä.

”Design Factoryn toimintamallissa opiskelijat ovat keskiössä, niin tekemisessä kuin oppimisessa. Toimintamalli on rakennettu tukemaan uniikkeja opiskelupolkuja”, yksikön johtaja Jari Jussila HAMKista kertoo.

Avajaisten ohjelma (tilaisuus on englanniksi)

Aika: 29.8.2019 Paikka: Hämeenlinnan korkeakoulukeskus, Visamäentie 35, E-rakennus

9:00-11:00 Coffee, Culture and Conversations
Timo Kenakkala, Mayor of Hämeenlinna
Pertti Puusaari, Rector of Häme University of Applied Sciences (HAMK)
Jari Jussila, Head of HAMK Design Factory
Kalevi Ekman, Head of Aalto Design Factory
Päivi Oinonen, DFGN Strategist

11:00-12:00 Greetings from NASA
Charles Camarda, Senior Advisor for innovation, Office of Chief Engineer, NASA & Former Astronaut

12:00-16:00 Prototyping new with Design Factory Global Network

Tervetuloa!

Tilaisuus myös striimataan ja se on seurattavissa verkosta: https://www.youtube.com/watch?v=guVAG_ZLnKc

Lisätietoja

Jari Jussila, Director of Design Factory
Puh. +358 50 4657 285
jari.jussila@hamk.fi

Jukka Raitanen, Community Manager
Puh. +358 40 8368 807
jukka.raitanen@hamk.fi

Elinkeinoelämää ja opiskelijoita yhdistävä hanke liittyy HAMKin ja Aalto-yliopiston keväällä 2018 alkaneeseen strategiseen yhteistyöhön. Design Factoryn toiminta laajenee asteittain, ollen HAMK 2030 vision mukaisesti täydessä toiminnassa vuonna 2021.