Elintarvikkeiden ja tekstiilien kiertotalous esillä FRUSHissa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Elintarvikkeiden ja tekstiilien kiertotalous esillä FRUSHissa

Elintarvikkeiden ja tekstiilien kiertotalous esillä FRUSHissa

12.09.2019 15:03

FRUSH on kasvanut vuosi vuodelta: tarjolla on nyt yli 100 puheenvuoroa kiertotaloudesta ja yli 40 näytteilleasettajaa.

Array

Kiertotalouden kasvuyritys- ja startup-tapahtuma FRUSH järjestetään kolmannen kerran 18.-19.9. Forssan Kehräämöllä. Tapahtuma on monipuolinen katsaus erilaisiin tapoihin toteuttaa kiertotalouden ideaa. FRUSH on kasvanut vuosi vuodelta: tarjolla on nyt yli 100 puheenvuoroa kiertotaloudesta ja yli 40 näytteilleasettajaa.

Tämän vuoden ohjelmassa esillä ovat erityisesti elintarvikkeiden ja tekstiilien kiertotalous. FRUSHissa puhuvat mm. Tommi Lähde miesten alushousuja valtameren muoviroskasta ja hylätyistä kalaverkoista valmistavasta The Other Danish Guy -yrityksestä sekä Seija Lukkala Globe Hopelta, joka valmistaa mm. laukkuja ja asusteita kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Lisäksi Luonnonvarakeskuksen edustajia kuullaan kattavasti elintarvikkeisiin liittyvistä innovaatioista ja kiertotaloudesta.

Ohjelmassa (päivittyy) kuullaan myös mm. rakentamisen hiilijalanjäljestä, kiertotalousajattelun mukaan ottamisesta eri alojen yritysten toimintatapaan, jätedatan liiketoimintamahdollisuuksista sekä ratkaisuista ja kiertotalouden näkymistä Kanta-Hämeen alueella.

Hämeen ammattikorkeakoululla (HAMK) on Forssassa kestävän kehityksen sekä biotalousinsinöörin koulutus, ja kaikkiaan yli sata HAMKin Forssan kampuksen opiskelijaa ovat vahvasti mukana FRUSHissa. Tapahtuma ja sen järjestelyt on integroitu opetukseen. Erityinen mahdollisuus opiskelijoille tänä vuonna on Forza Crash -tilaisuus, jossa opiskelijat esittelevät omia kiinnostuksen kohteitaan, osaamistaan ja etsivät yhteistyöyrityksiä sekä harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja.

HAMK ja Tampereen yliopisto ovat mukana vihreitä ratkaisuja kiertotaloutta toteuttaviin kaupunkeihin etsivässä COST-actionissa, joka tuo FRUSHiin myös 70 kansainvälistä vierasta 30 maasta. Keskiviikkona ratkeaa myös pitsauskilpailu, johon on haettu uusia kiertotalouteen liittyviä liikeideoita.

Tapahtuma on suunnattu kaikille kiertotaloudesta kiinnostuneille: kasvuhakuisille yrityksille, startupeille, rahoittajille, kunnille, alan opiskelijoille sekä tutkimuslaitoksille. Tapahtuma järjestetään Forssan Yrityskehitys Oy:n ja HAMKin yhteistyönä.

Lisätietoja

Harri Mattila
Yliopettaja, Kestävän kehityksen koulutus
Hämeen ammattikorkeakoulu
p. 0505545645
harri.mattila(at)hamk.fi