HAMK kehitti mobiilisovelluksen Hämeenlinnan kaupungille - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK kehitti mobiilisovelluksen Hämeenlinnan kaupungille

HAMK kehitti mobiilisovelluksen Hämeenlinnan kaupungille

14.03.2019 13:24

Sovellus tarjoaa muun muassa sähköisen kirjastokortin, Hämeenlinnan tapahtumat, kaupungin tiedotteet ja bussiaikataulut.

Array

Hämeenlinnan ammattikorkeakoulu kehittänyt Hämeenlinna taskussa -mobiilisovelluksen yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Hämeenlinna taskussa -sovellus tuli 13.3. ladattavaksi Android-puhelimien sovelluskauppaan. Aluksi sovellus toimii vain Android-laitteissa, mutta myöhemmin tarkoitus on saada toimimaan se myös Applen laitteissa.

”HAMK Smart -tutkimusyksikkö on tehnyt sovelluksen kaupungin tarpeisiin. Se hyödyntää osittain myös muuta HAMK Smartin tekemää tutkimustyötä, sillä tapahtumat tulevat meidän toisen hankkeen myötä tehdystä Tavastia Events -rajapinnasta”, kertoo HAMK Smartin tutkijayliopettaja Iivari Kunttu.

Sovelluksen taustalla on Säihky-hanke, jossa pilotoidaan sähköisiä kuntapalveluita.

”Me olemme pyrkineet tekemään tiivistä tutkimus- ja kehitysyhteistyötä kaupungin kanssa. Nämä ovat tärkeitä hankkeita. Se on tätä päivää, että nämä asiat tuodaan ihmisille appien kautta”, Iivari Kunttu sanoo.

Osana sovellusta on sähköinen kirjastokortti. Kaikissa Hämeenlinnan kirjastoissa on yksi automaatti, jolla lainaaminen onnistuu myös mobiililaitteen sähköisellä kirjastokortilla. Hämeenlinna taskussa -sovelluksen avulla käyttäjä löytää myös Hämeenlinnan tapahtumat ja kaupungin tiedotteet sekä bussiaikataulut.

Sovelluksen kehittäminen ei jää tähän, vaan Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeenlinnan kaupunki ovat hakemassa hankkeelle jatkorahoitusta.

”Kaikkia toiveita ei ehditty vielä tähän ensimmäiseen vaiheeseen toteuttamaan. Me käymme kaupungin kanssa keskustelua, miten tätä kehitetään jatkossa”, HAMKin tutkijayliopettaja Iivari Kunttu kertoo.

 

Lisätietoja:

Iivari Kunttu
tutkijayliopettaja
HAMK Smart
Puh. +358504622692
iivari.kunttu@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]