HAMK sai 100 000 euroa Hämeen kauppakamarilta  - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK sai 100 000 euroa Hämeen kauppakamarilta 

HAMK sai 100 000 euroa Hämeen kauppakamarilta 

22.05.2019 12:38

Hämeen ammattikorkeakoulu sai Hämeen kauppakamarilta 100 000 euron lahjoituksen. Lahjoitus myönnettiin kauppakamarin 80-vuotisjuhlarahastosta lähestyvän juhlavuoden kunniaksi. 

Array

Lahjoitus käytetään kahden tutkijayliopettajan työn rahoitukseen. Puolet summasta osoitetaan HAMK Bio -tutkimusyksikölle kestävään biotalouteen keskittyvän tutkijayliopettajan työn ja toinen puolikas suunnataan HAMK Smart –tutkimusyksikölle älykkäisiin ratkaisuihin keskittyvän tutkijayliopettajan työhön.  

Etsimme HAMK Bio -tutkimusyksikössä ratkaisuja esimerkiksi biomassan älykkääseen tuottamiseen ja jalostamiseen. Pyrimme luomaan yrittäjille uutta liiketoimintaa ja innovaatioita. Lahjoituksen avulla pystymme vahvistamaan tutkimushenkilöstöämme ja saamme yhden uuden innovatiivisen ihmisen mukaan tekemään soveltavaa tutkimusta”, HAMK Bio -tutkimusyksikön johtaja Annukka Pakarinen sanoo. 

Tutkimme HAMK Smart -tutkimusyksikössä digitalisaation hyötyjä liiketoiminnassa. Uuden tutkijayliopettajan rekrytoinnilla vahvistamme osaamistamme alueen elinvoimaisuuden kasvattamiseksi. Autamme soveltavan tutkimuksen keinoin yrityksiä kehittämään palveluitaan, tuotteitaan ja prosessejaan. Koulutus ja opiskelijat integroituvat tähän työhön”, HAMK Smart -tutkimusyksikön johtaja Vesa Salminen kertoo. 

Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen perustelee lahjoituksia sillä, että alueella tarvitaan digitalisaation ja kiertotalouden osaajia. 

”Kiertotalous ja alustatalouden teknologiaratkaisut, kuten IoT ja big data, ovat sekä Kanta-Hämeessä että Päijät-Hämeessä sijaitsevien yritysten vahvoja toimialoja. Tarvitsemme uudenlaista osaamista myös markkinointityöhön ja tulevaisuuden varalle”, Eerikäinen sanoo. 

HAMKin lisäksi Hämeen kauppakamarin juhlarahasto lahjoitti 100 000 euroa myös Lappeenrannan-Lahden teknilliselle yliopistolle. 

Lahjoitukset luovutettiin kauppakamarin kevätkokouksessa Lahdessa tiistaina 21.5.2019.  

Lisätietoja: 

Annukka Pakarinen, HAMK Bio -tutkimusyksikön johtaja, puh. 050 300 1827
Vesa Salminen, HAMK Smart -tutkimusyksikön johtaja, puh. 050469 9945