HAMKiin opiskelemaan tammikuussa - syksyn yhteishaku alkaa 4.9.2019 - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKiin opiskelemaan tammikuussa – syksyn yhteishaku alkaa 4.9.2019

HAMKiin opiskelemaan tammikuussa – syksyn yhteishaku alkaa 4.9.2019

30.08.2019 14:07

Hämeen ammattikorkeakouluun (HAMK) voi syksyn korkeakoulujen yhteishaussa hakea sosiaali- ja terveysalan, tekniikan ja liikenteen alan sekä yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan koulutuksiin. Yhteishaku alkaa 4.9.2019 ja päättyy 18.9.2019 klo 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2020.

Insinööri (AMK) -tutkinnon voit opiskella päivätoteutuksena joko konetekniikan tai tieto- ja viestintätekniikan koulutuksessa Riihimäellä tai englannin kielellä kiertotalouden ammattilaiseksi uudessa Bioeconomy Engineering -koulutuksessa Forssassa.

Työssäkäyville sopivia koulutuksia ovat monimuotototeutukset, joista syksyn yhteishaussa mukana ovat sähkö- ja automaatiotekniikan insinööri (AMK) Valkeakoskella sekä sairaanhoitaja (AMK) Hämeenlinnassa.

Jo korkeakoulututkinnon suorittaneilla on myös mahdollisuus täydentää omaa osaamistaan eri alojen muuntokoulutuksissa:

Sähkö- ja automaatiotekniikan muuntokoulutuksessa täydennetään automaatiotekniikan osaamista sähkötekniikan alueella. Koulutus on suunnattu soveltuvan alan insinööri-, insinööri AMK- tai DI-tutkinnon aiemmin suorittaneille.

Jos taas olet suorittanut artenomi (AMK) -tutkinnon HAMKin ohjaustoiminnan koulutusohjelmassa, olet kuntoutuksen ohjaaja (AMK) tai yhteisöpedagogi (AMK), omaa osaamista voi täydentää sosionomiopinnoilla hakeutumalla sosionomi (AMK) muuntokoulutukseen. Myös sosiaalialan opistoasteen, esim. sosiaalikasvattaja- tai sosiaaliohjaajatutkinnon suorittaneet, ovat hakukelpoisia muuntokoulutukseen.

Liiketalouden muuntokoulutus on tarkoitettu jo korkeakoulututkinnon omaaville henkilöille, jotka haluavat täydentää tutkintoaan kaupallisella osaamisella (tradenomi AMK). Aiemmin suorittamasi korkeakoulututkinnon tulee sisältää vähintään 90 op soveltuvia yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan opintoja tai sinulla tulee olla vastaavat kesken jääneet korkeakouluopinnot.

Muuntokoulutuksissa tutkinnon suoritusaika on opiskelijan pohjakoulutuksesta riippuen n. 2 – 2,5 vuotta. Tutkinnon voi suorittaa monimuoto-opintoina oman työn ohessa.

Koulutuksiin haetaan korkeakoulujen syksyn yhteishaussa. Sähköisen hakulomakkeen löydät opintopolku.fi -palvelusta.

Voit merkitä hakulomakkeelle yhdestä kuuteen hakutoivetta. Hakutoiveita ja niiden järjestystä voit muuttaa 18.9.2019 klo 15 saakka. Tämän jälkeen hakutoivejärjestystä ei voi enää muuttaa, joten harkitse järjestys huolellisesti.

Muista ladata liitteet hakemuksellesi 25.9.2019 klo 15.00 mennessä, jos niitä sinulta hakemusta täyttäessäsi pyydetään.

AMK-valintakoe uudistuu

Syksyn yhteishaussa otetaan käyttöön ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe. Lue lisää, miten valintakoeuudistus näkyy HAMKin koulutuksiin hakeutumisessa. Valtakunnallisesta alintakoeuudistuksesta lisää myös Arenen tiedotteessa.

Lisätietoja:

Hakijapalvelut, (03) 646 4501 tai hakijapalvelut(at)hamk.fi