HAMKin ensimmäinen vuoden alumni valittu - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin ensimmäinen vuoden alumni valittu
Vuoden alumni Elina Lämsä istuu tuolilla

HAMKin ensimmäinen vuoden alumni valittu

09.10.2019 16:45

Elina Lämsä, 31, on valittu Hämeen ammattikorkeakoulun vuoden alumniksi. Lämsä on valmistunut HAMKista v. 2017 tekniikan insinööriksi (AMK) liikennealan koulutuksesta. Lämsä työskentelee liikennesuunnittelijana ja esteettömyyskartoittajana Ramboll Finland Oy:ssä Espoossa.

Array

Lämsän innostus liikennealaa kohtaan on syntynyt havainnoimalla liikennettä autokoulun sihteerinä sekä ajamalla taksia. Nykyisin hän tekee kunnille esteettömyyskartoituksia ja -selvityksiä.

”Ajaessani invataksia näin ne monet käytännön ongelmat, joihin liikuntarajoitteiset törmäävät. Hyvin toteutettu liikennejärjestelmä on helppokulkuinen, selkeä, viihtyisä ja turvallinen, sellainen, jossa kaikki käyttäjäryhmät tulevat toimeen itsenäisesti. Jos liikenneympäristöön ei joudu kiinnittämään erityistä huomiota, se on varmasti aika toimiva.”

Alaansa intohimoisesti suhtautuva Lämsä sai jo opiskeluaikanaan useita eri työtarjouksia alan keskeisiltä yrityksiltä ja viranhaltijoilta. Opintonsa hän sai suoritettua nopealla aikataululla joustavan liikennealan koulutuksen ja työnsä ansiosta.

Nykyisin Hyvinkäällä asuva Lämsä täydentää osaamistaan opiskelemalla töiden ohessa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Tulevaisuuden liikennejärjestelmät -koulutuksessa Riihimäen kampuksella. Lue myös Elina Lämsän henkilöhaastattelu

Tunnustus aktiivisuudesta alumnina

Vuoden alumni -tunnustus myönnetään nyt ensimmäistä kertaa. Tunnustus halutaan myöntää aktiiviselle alumnille, joka on osallistunut koulutuksen alumnitoimintaan innokkaasti ja kehittävällä otteella. Lämsä on toiminut valmistumisensa jälkeenkin työelämän ja opiskelijoiden yhdyshenkilönä tarjoten opiskelijoille erilaisia työelämäprojekteja ja toimeksiantoja.

”Olen häkeltynyt tästä tunnustuksesta. Olen tehnyt vain sitä, mistä olen nauttinut ja olen kiitollinen, että joku on sen huomannut. Olen itse saanut koulutukselta paljon ja halunnut antaa sille jotain takaisin”, Lämsä kommentoi.

Lämsä on myös ideoinut uusille liikennealan opiskelijoille tarkoitetun ”Helsinki Racen”. Siinä uudet opiskelijat kiertävät yhden päivän aikana pääkaupunkiseudulla liikennealan yrityksissä tapaamassa HAMKin liikennealan koulutuksesta valmistuneita, jotka esittelevät työtään ja työpaikkojaan.

”Fakta on se, että monikaan alalle hakeutuva ei tiedä, mitkä ne työmahdollisuudet käytännössä ovat. En tiennyt itsekään vielä opintojeni alkuvaiheessa, koska ala on todella monipuolinen. Vierailemalla erilaisilla alan työpaikoilla mahdollisimman aikaisessa vaiheessa mahdollinen työnkuva konkretisoituu ja samalla voi verkostoitua tulevien työnantajien kanssa.”

Vuoden alumni –palkinto jaetaan HAMK Alumni Event –tapahtumassa keskiviikkona 9.10.2019 klo 16.30. Ohjelmassa on vuoden alumnin palkitseminen, rehtori Pertti Puusaaren tervehdys, verkostoitumista ja lisäksi alumnit saavat mahdollisuuden osallistua streamin kautta ilmaiseksi Nordic Business Forumin koko kaksipäiväiseen ohjelmaan, jossa puhujina ovat tänä vuonna muun muassa tietokoneyhtiö Applen toinen perustaja Steve Wozniak ja näyttelijä George Clooney.

HAMK Alumni Event järjestetään Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa C-talon auditoriossa osoitteessa Vankanlähde 9.

Lisätietoja

Elina Lämsä
p. 0400 915 303
elina.lamsa@ramboll.fi

Maria Lassila-Merisalo
Strategisen viestinnän päällikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
p. 0505745329
maria.lassila-merisalo@hamk.fi