HAMKin opetuksen laatu sai arvostusta eurooppalaisessa korkeakouluvertailussa - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin opetuksen laatu sai arvostusta eurooppalaisessa korkeakouluvertailussa
Europe Teaching Rankings Top 201+

HAMKin opetuksen laatu sai arvostusta eurooppalaisessa korkeakouluvertailussa

05.07.2019 08:30

HAMK nousi ensimmäistä kertaa Times Higher Education Europe Teaching Ranking 2019 -listalle, joka julkistettiin Lontoossa.

Array

Hämeen ammattikorkeakoulu on saanut arvostettua kansainvälistä huomiota. HAMK nousi ensimmäistä kertaa Times Higher Education Europe Teaching Ranking 2019 -listalle, joka julkistettiin torstai-iltana Lontoossa. HAMK sijoittui 250 parhaan joukkoon rankingissa, jossa arvioidaan eurooppalaisten yliopistojen ja korkeakoulujen opetuksen taso.

”Olemme uudistaneet koulutustamme voimakkaasti. Opiskelija on entistä enemmän keskiössä ja työelämän rooli on vahvistunut. On tärkeää, että pääsemme vertaamaan itseämme eurooppalaisella tasolla, jotta tiedämme, missä olemme suhteessa muihin korkeakouluihin”, HAMKin vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä kertoo.

”Olemme samalla vieneet HAMKin kansainvälisyyttä kovasti eteenpäin ja panostaneet erityisesti ulkomaalaisten opiskelijoiden saamiseen. Sijoittuminen Times Higher Education -listalle antaa lisää mahdollisuuksia siihen”, Ahokallio-Leppälä jatkaa.

Pääsy kansainväliseen rankingiin on luonnollista jatkumoa myönteisille arvioille, joita HAMK on saanut opetuksensa laadunhallinnasta jo aiemmin Suomen tasolla.

”Laatuauditoinneissa kansallisella tasolla olemme saaneet kiitoksia nimenomaan koulutuksesta ja opetuksesta, olemme olleet siinä aina edistyksellisiä”, Ahokallio-Leppälä sanoo.

Times Higher Education -lehden tekemän Teaching Ranking -listan tuloksissa painotetaan erityisesti neljää opetuksen mittaria: resursseja, opiskelijoiden sitoutumista, tuloksia ja oppimisympäristöä.

Pohjana arviossa ovat eurooppalaisen opiskelijakyselyn tulokset, joissa on arvioitu muun muassa opiskelijoiden vuorovaikutusta opettajien kanssa sekä mahdollisuuksia kehittää taitoja, jotka auttavat opiskelijoita työelämässä valmistumisen jälkeen.

Hämeen ammattikorkeakoulu ei ole aiemmin pyrkinyt Times Higher Education -lehden ranking-listalle. Tarkoitus on tehdä jatkossa HAMKia entistä tunnetummaksi ja kehittää toimintaa.

”Seuraava tavoite on parantaa tuloksia ja nousta listalla. Tehdään töitä sen eteen ja pidetään opiskelijat keskiössä, niin pääsemme eteenpäin”, Ahokallio-Leppälä sanoo.

Kun paikka eurooppalaisella ranking-listalla on ansaittu, jossakin vaiheessa voi tulla ajankohtaiseksi pyrkiminen maailmanlaajuiselle World Ranking -listalle.

”Lentävä lauseemmehan HAMKissa on, että olemme matkalla Suomen MIT:ksi (The Massachusetts Institute of Technology). Siinä puhutaan kuitenkin tosi pitkästä matkasta”, Ahokallio-Leppälä myhäilee.

Times Higher Education -lehden uutisen rankingin julkistamisesta voi lukea täältä: https://www.timeshighereducation.com/rankings/europe-teaching/2019.

 

Lisätietoja:

Heidi Ahokallio-Leppälä
HAMKin vararehtori
puh. 0400 904330
heidi.ahokallio-leppala@hamk.fi