Haussa ystäväperheitä ulkomaalaisille opiskelijoille - Hämeen ammattikorkeakoulu
Haussa ystäväperheitä ulkomaalaisille opiskelijoille

Haussa ystäväperheitä ulkomaalaisille opiskelijoille

10.09.2019 13:26

Ystäväperhetoiminnan tarkoituksena on tutustuttaa ulkomaalaiset opiskelijat suomalaiseen kulttuuriin, kieleen ja elämäntapaan paikallisten ystävien kautta.

Hämeen ammattikorkeakoulussa järjestetään ystäväperhetoimintaa tänä syksynä opintonsa aloittaville ulkomaalaisille opiskelijoille nyt jo seitsemättä vuotta peräkkäin. Ystäväperhetoiminnan tarkoituksena on tutustuttaa ulkomaalaiset opiskelijat suomalaiseen kulttuuriin, kieleen ja elämäntapaan paikallisten ystävien kautta. Samalla toiminta tarjoaa paikallisille mahdollisuuden tutustua ulkomaalaisiin korkeakouluopiskelijoihin ja heidän kulttuureihinsa.

Ystäväperhetoimintaa järjestetään Hämeenlinnassa, Riihimäellä ja Valkeakoskella. Ystäväperhetoiminta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa. Ystäväperheeksi voi ilmoittautua mukaan netissä tai sähköpostitse koordinaattoreille.

Kulttuurien kohtaamisia

HAMKissa opiskelee kolmella eri paikkakunnalla yhteensä noin 700 ulkomaalaista opiskelijaa. Ulkomaalaisten opiskelijoiden on joskus haastavaa tutustua paikallisiin koulun ulkopuolella, eivätkä he opiskelujen aikana pääse välttämättä näkemään opiskelijaelämän lisäksi muuta suomalaista arkielämää.

Ystäväperhetoiminta voi olla osallistumista normaaliin perhearkeen, yhteistä harrastustoimintaa, ruoanlaittoa, mökkeilyä tai vaikkapa elokuvien katsomista. Meille suomalaisille arkipäiväisiltä kuulostavat asiat, kuten sauna, ulkoiluretket, suomalainen ruoka, jääkiekko ja hiihto ovat ulkomaalaisille opiskelijoille usein eksoottisia elämyksiä. Suomen kielen opinnot ovat osa ulkomaalaisten opiskelijoiden tutkintoa, ja monet opiskelijat toivovat löytävänsä ystäväperheen, jonka kanssa opittua suomea voisi turvallisesti harjoitella. Ystäväperheellä on toiminnan myötä mahdollisuus harjoittaa kielitaitoaan ja tutustua opiskelijan omaan kulttuuriin.

Lisätiedot:

Ystäväperhetoiminnan koordinaattorit:
Hämeenlinna: Anu Virtanen, p. 050 574 5046, anu.virtanen(a)hamk.fi
Riihimäki: Salla Niittymäki, p. 040 012 7815, salla.niittymaki(a)hamk.fi
Valkeakoski: Saara Lindén, p. 050 454 2488, saara.linden(a)hamk.fi

www.hamk.fi/ystavaperhetoiminta