Jo perinne: Tekniikan teemapäivä tiedelukiolaisille HAMK Techissä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Jo perinne: Tekniikan teemapäivä tiedelukiolaisille HAMK Techissä

Jo perinne: Tekniikan teemapäivä tiedelukiolaisille HAMK Techissä

15.03.2019 15:03

Jo perinteeksi muodostunut Tekniikan teemapäivä järjestettiin Hämeenlinnan Kaurialan tiedelukion opiskelijoille HAMK Techissä 7.3. ja 14.3. Yhteensä 28 lukiolaista pääsi kokeilemaan taitojaan Blerand Greicevcin, Markus Hansen-Haugin, Lev Antimonikin ja Newton Avila dos Santosin ohjauksessa erilaisissa teknisissä tehtävissä.

Array

Lukiolaisten matematiikan opettaja Sakari Salosen mukaan teemapäivässä yhdistyivät hienosti juuri tuoreeltaan matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa opitut asiat. Hän uskoo, että tällaisilla konkreettisilla tehtävillä, joita Blerand Greicevci opiskelijoille järjesti, voi olla ratkaiseva merkitys sille, että lukiolaiset näkevät kaikkien matemaattisten aineiden tärkeyden. Ei siis voi opiskella vaikkapa matematiikkaa ja kemiaa ja jättää fysiikkaa pois, vaan kaikkia tarvitaan.

Tapahtuma järjestettiin englanniksi. Vastuuohjaaja Blerand Greicevci kertoi, että kumpikin ryhmä selvisi vaikeuksitta englanninkielisestä päivästä.

Osallistujat vaikuttivat innostuneilta tehtävistä ja ryhmien keskinäinen kilpailu otettiin tosissaan, mutta hyvällä huumorilla. Toivottavasti moni sai päivästä sellaisen kipinän, että hakee kesäkuussa järjestettävälle KesäHAMK-viikolle ja edelleen insinööriopintoihin HAMKissa!

 

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU