Jo toinen uusi tutkijayliopettaja HAMK Techiin tänä syksynä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Jo toinen uusi tutkijayliopettaja HAMK Techiin tänä syksynä

Jo toinen uusi tutkijayliopettaja HAMK Techiin tänä syksynä

02.10.2019 10:15

Lehtori Zhongcheng Ma on nimitetty tutkijayliopettajaksi 1.10.2019 alkaen. Zhongcheng vastaa HAMK Techin Teräsrakenteet-tutkimusryhmän toiminnasta. Tämä nimitys on jo toinen uusi tutkijayliopettajuus HAMK Techissä tänä syksynä, joten tutkimusyksikkö on vahvasti kasvu-uralla.

Array

Zhongchengilla on vahva akateeminen tausta ja hänellä on kokemusta myös teollisuuden palveluksesta. Hän on suorittanut kaksi tohtorintutkintoa tekniikan alalta: vuonna 1997 hän väitteli rakenteellisesta mekaniikasta kiinalaisessa Harbin Institute of Technologyssä ja vuonna 2000 teräsrakenteista Aalto-yliopistossa. Tekniikan tutkintojen lisäksi hänellä on MBA-tutkinto Walesin yliopistosta vuodelta 2012. ”Toimin ennen HAMKiin tuloani kymmenen vuotta Nokian puhelinkehityksessä, jossa vastasin puhelinten kestävyyteen liittyvästä simulointikehityksestä. Saimme Nokian puhelimet kestämään hyvin tippumisen. Nyt HAMKssa tehdään teräsrakenteista entistä kevyempiä, mutta silti kestäviä”, kertoo Zhongcheng.

Zhongchengin vetämä teräsrakenteiden tutkimusryhmä keskittyy kestävää kehitystä edistävien, paloturvallisten teräsrakenteiden tutkimukseen ja erityisesti korkealujuusteräksiin. Tavoitteena on rakentaa tälle tutkimusalueelle Euroopassa tunnettu, kansainvälisesti verkostoitunut tutkimusryhmä.

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU