Kanta-Häme on kasvattanut vetovoimaansa matkailukohteena - Hämeen ammattikorkeakoulu
Kanta-Häme on kasvattanut vetovoimaansa matkailukohteena

Kanta-Häme on kasvattanut vetovoimaansa matkailukohteena

18.01.2019 11:19

Kanta-Häme palkittiin hopeasijalla Vuoden matkailualuekisassa MATKA2019-messuilla. Hämeen liitto ja Hämeen ammattikorkeakoulu iloitsevat yhdessä tehdystä työstä! Matkailukisassa voittajaksi selviytyi Itä-Lappi. Matkamessut ovat Pohjois-
Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, jossa on lähes 1000 matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta.

Array

Tutkimus- ja Analysointikeskus TAK Oy (www.tak.fi) tekemän selvityksen pohjatietona ovat olleet Tilastokeskuksen matkailijamäärät sekä rajatutkimuksen tiedot. Tutkimuksen tulokset julkistettiin Matkamessujen ammattilaispäivänä.

TAK Oy:n toimitusjohtajan mukaan mittarit oli tehty kisaan niin, että pienetkin alueet voivat menestyä. Vuoden 2018 mittareina olivat matkalijamäärät sekä saapuneiden matkailijoiden muutos ja matkailijoiden viipymän keston lisäys. Lisäksi on tarkisteltu kausiluontoisuutta. Suuremmat pisteet on voinut saada, jos kausivaihteluita ei ole. Matkailijoiden rajatutkimuksen suositukset ovat olleet myös tausta-aineistona. Katso lisää: matkailualue.tak.fi

Kanta-Hämeen palkinnon kävi maakuntajohtajan puolesta pokkaamassa maakuntajohtajan assistentti Jaana Laakso, joka kiitospuheenvuorossaan nosti esiin Kanta-Hämeen hyvän yhteistyön eri toimijoiden välillä. Jaana tsemppasi kivasti myös muita maakuntia ja totesi, että kaikki tehdään koko Suomen matkailun edestä töitä!

Maakunnan matkailua on kehitetty viime vuosien aikana erilaisten matkailuhankkeiden avulla. Euroopan aluekehitysrahasto ja Hämeen liitto ovat olleet pääosin matkailuhankkeiden rahoittajina. Tällä hetkellä Kanta-Hämeen matkailutoimijoiden ja alueen kansainvälistymistä sekä digitaalisuutta kehitetään Hämeen ammattikorkeakoulun hallinnoimissa Let’s Go Tavastia, DigiTrail ja VIKKE-virtuaalinen kulttuurimatkailu -hankkeissa. Kanta-Hämeen yhteinen matkailusivusto on www.gotavastia.fi Sivustolle ollaan keräämässä kevään aikana yritysten tietoja.

“Tämä hopeapalkinto on aivan mahtava juttu yhteiselle kehittämistyölle! Olemme tehneet Western Lakeland –yhteistyötä Visit Finlandin alaisuudessa vasta tämän vuoden alusta ja jo nyt olemme saaneet kehitystä eteenpäin. Voimme iloita myös Elinvoimaa Hämeeseen yhdistyksen perustamisesta. Nyt tuntuu siltä että otamme yhdessä askeleita samaan suuntaan!” iloitsee projektipäällikkö Outi Mertamo, Hämeen ammattikorkeakoulusta.

Lisätiedot: Kirsi Sippola, HAMK Smart -tutkimusyksikön kehittämispäällikkö, Hämeen ammattikorkeakoulu. p. 050 574 5063, kirsi.sippola@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]