Katariina Penttilä ja Bao Tran esittelivät Digipaali-hanketta Ranskassa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Katariina Penttilä ja Bao Tran esittelivät Digipaali-hanketta Ranskassa

Katariina Penttilä ja Bao Tran esittelivät Digipaali-hanketta Ranskassa

26.02.2019 15:23

HAMK Techin Katariina Penttilä ja Bao Tran osallistuivat 23.2. Pariisissa pidettyyn tieteelliseen 3rd Rendez-vous Techniques AXEMA-konferenssiin, jonka teemana oli kestävä maatalous: mahdollisuuksia kone- ja järjestelmäinnovaatioille.

Array

HAMK Techillä oli konferenssissa kaksi esitystä Digipaali-hankkeeseen tehdystä tutkimustyöstä. Tutkijayliopettajana ja Energiatehokkuus-tutkimusryhmän vetäjänä toimiva Katariina Penttilä esitteli paalaimeen sijoitettavan sulautetun järjestelmän teknologiaviitekehyksen (Novel Technological Framework for digitalizing silage bale life cycle management).

HAMKin toisen esityksen piti Bao Tran, joka toimii HAMK Techin Energiatehokkuus-ryhmässä opiskelija-assistenttina. Hänen aiheenaan oli konenäön hyödyntäminen digipaalien hallinnassa (Machine vision in silage bale digitalized management). Bao ansaitsee esiintymisestään hatunnoston, koska on varsin poikkeuksellista, että insinööriopiskelija esiintyy kansainvälisessä tieteellisessä konferenssissa!

Konferenssin teemana oli kestävän maatalouden kone- ja järjestelmäinnovaatioille tarjoamat mahdollisuudet. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä laajan ranskalaisen maatalouden konenäyttelyn (SIMA) kanssa. Konferenssin osallistujat olivat pääosin Euroopasta, mutta mukana oli osallistujia aina Japanista asti. Digipaali-hanke ja erityisesti paalainkoneeseen integroitava sulautettu järjestelmä herättivät runsaasti kiinnostusta ja keskustelua. Paikalla oli myös eurooppalaisia maatalouskonevalmistajia, jotka nyt saivat ensi käden tietoa digitaalisaation tarjoamista uusista mahdollisuuksista.

”Oli hienoa olla esittelemässä tätä EIP-rahoitteista hanketta (European Innovation Partnership, Eurooppalainen innovaatiokumppanuus), jossa on jo ensimmäisen vuoden aikana saavutettu merkittäviä tuloksia”, toteaa Katariina Penttilä.

 

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta rahoitettavaa Digipaali-hanketta hallinnoi HAMK Bio. Mukana toteutuksessa ovat myös HAMK Techin energiatehokkuuden tutkimusryhmä ja HAMK Smart, Luonnonvarakeskus sekä kolme paaleja tekevää karjatilaa. Hanke on yksi kahdeksasta Suomessa toimivasta EIP-innovaatiohankkeesta ja osa EU:n EIP-AGRI verkostoa.

 

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]