Kiinalainen suuryhtiö HAMKin asiakkaaksi - Hämeen ammattikorkeakoulu
Kiinalainen suuryhtiö HAMKin asiakkaaksi

Kiinalainen suuryhtiö HAMKin asiakkaaksi

25.01.2019 09:00

Hämeen ammattikorkeakoulu räätälöi viime vuoden lopulla koulutuksen Shaanxi Coal and Chemical Industry Groupin ylimmälle johtajistolle Suomessa. Aiheena olivat kestävä kehitys ja uusiutuva energia. Koulutus toteutettiin HAMKin verkostokumppaneiden kanssa.  

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on vahvistanut asemaansa Kiinan markkinoilla kestävän kehityksen ja uusiutuvan energian kansainvälisenä asiantuntijana. Marraskuussa kiinalainen suuryhtiö Shaanxi Coal and Chemical Industry Group toi Hämeenlinnaan yrityksensä ylimmän johdon. Koulutuksessa keskityttiin vahvistamaan yhtiön jo ennestään vahvaa osaamista uudistuvasta energiatuotannosta, alan kehitysnäkymistä ja niihin liittyvästä julkisesta ohjaamisesta ja sääntelystä sekä Suomen että EU:n tasolla.

Koulutuksen toteutustiimissä olivat mukana HAMKin verkostokumppaneista mm. Ruukki Construction, Valmet, Oilon, Robocoast ja LUKE. Keskeisiä sisältöjä olivat johtaminen, kestävä kehitys ja yritystoiminnan sosiaalinen vastuu. Oppimisympäristöinä käytetiin Korkeakoulukeskuksen tiloja Hämeenlinnassa ja yhteistyökumppaneiden tarjoamia mahdollisuuksia muualla Suomessa. Asiakkaille esiteltiin myös suomalaista kulttuuria.

Asiakkaiden antama palaute oli rohkaisevaa. Koulutus inspiroi heitä kehittämään tulevaisuudessa uusiutuvaa energiateollisuutta Kiinassa. Yksityiskohtaisesti heidän toiveisiin vastanneet sisällöt, vierailut ja mukana ollut laaja suomalaisten yhteistyökumppaneiden verkosto vahvistivat Suomen ja HAMKin asemaa Kiinan koulutusmarkkinoilla. HAMK on ensimmäinen ja ainoa suomalainen korkeakouluorganisaatio, jolla on SAFEA auktorisointi Kiinassa. Tämä mahdollistaa HAMKille suoran ja kahdenvälisen neuvotteluyhteyden Kiinan valtion julkisen sektorin koulutushankinnoista vastaavan SAFEAn kanssa.

Shaanxi Coal and Chemical Industry Group on hiili- ja kemianteollisuuden alalla toimiva yritys. Yhtiö on maailman TOP500-listalla sijalla 294 ja se työllistää noin 136.000 henkilöä. Koulutus kesti kaksi viikkoa. Kiinan kansallisen energiastrategian ja BRI-hankkeen (Belt and Road Initiative) mukaan yritykset ovat siirtymässä vähähiiliseen, vihreään energiaan kestävän kehityksen mukaisesti.

Koulutus saatiin SAFEA Overseas Training Program Contact and Cooperation System (OTCO):n tilausjärjestelmän kautta.

 

Lisätiedot:

Maaret Viskari, myyntipäällikkö HAMK, 050 352 9513, etunimi.sukunimi@hamk.fi

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]