Luonnonvara- ja ympäristöalan yhteinen, valtakunnallinen valintakoe 5.6.2019 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Luonnonvara- ja ympäristöalan yhteinen, valtakunnallinen valintakoe 5.6.2019

Luonnonvara- ja ympäristöalan yhteinen, valtakunnallinen valintakoe 5.6.2019

15.05.2019 16:31

Luonnonvara-alan yhteinen valintakoe järjestetään 5.6.2019 klo 9.00 – 14.00. Valintakokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.

Hakukohde​Valintakoepaikan osoite 
​Agrologi (AMK), hevostalous​Mustialantie 105, 31310 Mustiala / Tammela
Agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot​Mustialantie 105, 31310 Mustiala / Tammela
​Hortonomi (AMK), puutarhatalous​Lepaantie 129, 14610 Lepaa / Hattula
​Metsätalousinsinööri (AMK), metsätalousSaarelantie 1, 16970 Evo / Hml

Ympäristösuunnittelija (AMK), kestävä kehitys, monimuotototeutus

Ympäristösuunnittelija (AMK), kestävä kehitys, päivätoteutus

Wahreninkatu 11, 30100 Forssa

Wahreninkatu 11, 30100 Forssa

 

Kokeeseen ilmoittautuminen kaikissa yllämainituissa HAMKin toimipisteissä alkaa klo 8 ja päättyy klo 8.50. Valintakokeisiin osallistuvat kaikki¹ hakukelpoiset² hakijat. Kokeen voi suorittaa suomen tai ruotsin kielellä. Henkilöllisyytesi tarkistetaan valintakokeessa – muista ottaa mukaasi valokuvallinen henkilötodistus.

Hakija suorittaa valintakokeen luonnonvara-alan yhteistä valintakoetta käyttävän ylimmän hakukohteensa ammattikorkeakoulussa. Katso keväällä 2019 yhteistä valintakoetta käyttävät hakukohteet täältä https://www.hamk.fi/hae-hamkiin/luonnonvara-alan-koulutusten-yhteinen-valintakoe/

Luonnonvara-alan valintakokeessa on matematiikan ja viestinnän koe.

Viestinnän kokeessa on kaksi tehtävää. Toinen tehtävä liittyy ennakkoaineistoon. Ennakkoaineisto saa olla mukana kokeessa, ja siinä saa olla merkintöjä. Ylimääräisiä papereita ei saa olla. Jos ylimääräisiä papereita löytyy, suorituksesi hylätään. Ennakkoaineistoa ei ole saatavilla valintakoetilaisuudessa, joten tulosta se itsellesi mukaan koetilaisuuteen. Ennakkoaineistona on Ruoka-ja luonnonvaratilastojen e-vuosikirja 2018 https://stat.luke.fi/sites/default/files/luke-luobio_59_2018-v2-kp.pdf Sivut 1-72

Matematiikan koe testaa loogista päättelykykyä ja matematiikan soveltamista. Ota mukaan normaalit kirjoitusvälineet. Laskinta, taulukoita, sanakirjaa ja matkapuhelinta ei saa käyttää.

Lisää tietoa valintakokeesta löydät tältä sivulta https://www.hamk.fi/hae-hamkiin/valintakokeet-ja-ennakkoaineistot/#luonnonvara-ala Ks. Luonnonvara-alan yhteinen valintakoe

¹ Todistusvalinnan (käytössä joissakin amk:ssa) perusteella valittavien hyväksymistieto julkaistaan toukokuun lopulla, kun korkeakoulut ovat saaneet kevään ylioppilaiden arvosanat hakujärjestelmään YTL:lta. Näet mahdollisen hyväksymistiedon Oma Opintopolku -palvelussa. Hyväksyttyjen ei tarvitse osallistua valintakokeeseen.
² Jos et ole varma hakukelpoisuudestasi ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin, ota yhteyttä hyvissä ajoin ennen valintakoetta ylimmän amk-hakutoiveesi hakijapalveluihin.

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU