Maankäytöstä massojen psykologiaan - joukkoliikenteen täydennyskoulutus on monipuolinen paketti - Hämeen ammattikorkeakoulu
Maankäytöstä massojen psykologiaan – joukkoliikenteen täydennyskoulutus on monipuolinen paketti

Maankäytöstä massojen psykologiaan – joukkoliikenteen täydennyskoulutus on monipuolinen paketti

01.10.2019 14:57

Joukkoliikenne on ala, jonka parissa työskentelevät voivat toteuttaa erästä yleisimmistä työmotivaation lähteistä, muiden ihmisten auttamista. Samalla se on haastava ala, jossa uudistumisen tarpeet ja ristiriitaisten odotusten keskellä luoviminen ovat arkipäivää. Monipuolinen osaaminen on arvossaan.

Array

Toimivan ja laadukkaan joukkoliikenteen tarve koskettaa tavalla tai toisella jokaista suomalaista. Joukkoliikenteen ammattilainen voi työllään tuottaa paljon iloa ja sujuvuutta kanssaihmisten arkeen. Joukkoliikenne on myös haasteellinen työkenttä: tekemistä löytyy maankäytön ja teknisten järjestelmien suunnittelusta aina ihmisten liikkumiskäyttäytymisen ennakointiin saakka. Moniin suuntiin vetäviä intressejä on soviteltava yhteen. On osattava toimia monialaisissa ryhmissä joukkoliikenteen erityisasiantuntemusta edustaen. Toisaalta on tunnettava omien päivittäisten “työkalujensa”, kuten hankinta- ja sopimustekniikoiden hienoudet. Lisäksi tulevaisuuden teknologiat muovaavat liikenteen palveluja ja avaavat aivan uusia tapoja järjestää joukkoliikenteen tarjontaa. Muuttuvalla toimialalla oman osaamisen kehittäminen on aina läsnä.

HAMK, Traficom ja joukkoliikenteen sidosryhmien edustajat ovat yhdessä uudistaneet Joukkoliikenteen täydennyskoulutuksen sisällön.  Uudistustyöllä on haluttu huomioida erityisesti sinua, joka olet lähivuosina siirtynyt alalle ja hankit uutta erityisosaamista arjen tuoksinassa, learning by doing. Seitsemälle lähiopetuspäivälle jaettu sisältö kattaa vankasti joukkoliikennealan osaamisen tärkeimmät osa-alueet. Koulutuksen avulla

  1. perehdyt joukkoliikenteen perustana olevien liikkumisen markkinoiden, lainsäädännön ja maankäytön suunnittelun kolmiyhteyteen.
  2. tarkastelet joukkoliikenteen talouden ja operoinnin kysymyksiä ja opit katsomaan toimintaa myös asiakkaan näkökulmasta.
  3. pääset luomaan katseen tulevaisuuteen ja liikenteen ilmiöihin, jotka ovat vasta syntymässä.
  4. saat eväitä käytännön työhön, joukkoliikenteen kilpailutukseen, hankintaan ja sopimuksiin.
  5. sidot koulutuksen sisältöä omassa työssäsi ajankohtaisiin teemoihin ohjatun, henkilökohtaisen kehittämistyön avulla.

Hakeudu koulutukseen 24.10.mennessä.

Koulutus on luonteeltaan aikaisempaa osaamistasi täydentävää: sen tavoite on joukkoliikenteen erityiskysymysten haltuunotto uudessa työroolissasi, vaikka työvuosia muualla olisikin mittarissa. Täydennyskoulutuksen kautta pääset tarkastelemaan joukkoliikenteen kokonaisuutta systemaattisesti rakennetun ja ohjatun ohjelman puitteissa. Koulutus tuo ulottuvillesi kiinnostavia luennoitsijoita ja asiantuntijoita näkemyksineen. Päivität tietämystäsi sekä monialaisessa asiantuntijatyössä tarvittavan yleistietämyksen alueella että omia, päivittäisiä tehtäviäsi koskevilla alueilla. Saat pedagogista ohjausta ammatillisen osaamisesi syventämiseen henkilökohtaisessa harjoitustyössä ja pääset jäseneksi koulutusryhmään, jonka sisällä solmitut ammatilliset yhteydet hyödyttävät sinua vielä pitkään.

Koulutus alkaa 20.11. Riihimäellä ja sisältää seitsemän lähiopetuspäivää, joista viimeinen on 19.3.2020. Koulutuksen hinta on 2450€ + alv 24%. Tarkemmat tiedot löytyvät koulutuksen esitteestä  Hakeudu nyt ohjelmaan ilmoittautumalla tästä linkistä. Ilmoittautua voit 24.10.2019 mennessä. Lisätietoja saat myös koulutussuunnittelija Marja Savolaiselta.

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU