Mustialan luomukokeiluista oivalluksia kasvinviljelyyn, rehuntuotantoon ja laiduntamiseen   - Hämeen ammattikorkeakoulu
Mustialan luomukokeiluista oivalluksia kasvinviljelyyn, rehuntuotantoon ja laiduntamiseen  

Mustialan luomukokeiluista oivalluksia kasvinviljelyyn, rehuntuotantoon ja laiduntamiseen  

07.08.2019 10:03

Pellonpiennarpäivässä 8.8.2019 esitellään luomuviljelyn koe- ja kokeilutoimintaa Hämeen ammattikorkeakoulun opetus- ja tutkimusmaatilalla Mustialassa.

Kahdeksalla eri pisteellä on nähtävillä mm. nurmiviljelyn erikoisuuksia, laiduntamisen kaistakokeiluja, rehumaissia, viljojen laji- ja lajikekokeita, maatiaiskasveja, luomulannoitus- ja rikkakasvikokeita sekä pölytyskaista. Alueelta löytyy myös pieni luomulannoitettu perunamaa. Koekenttiä on mahdollista tarkastella myös ilmasta käsin droonin ottamien kasvustoseurantakuvien avulla.

Torstaina 8.8.2019 järjestettävä pellonpiennarpäivä on kaikille avoin. Tapahtuma alkaa kello 11 luomulounaalla opiskelijaravintola Huttulassa (Mustialantie 105, Tammela).  Päivän avaus on klo 12 ja toiminta koekentillä alkaa klo 12.30. Puistossa on Luomukahvila ja -tori. Kampuksella toimii myös kotieläinpiha. Tilaisuus päättyy kello 16.

Esittelypisteillä on sekä kasvinviljelyn että kotieläintuotannon asiantuntijoita, jotka kertovat kokeilujen tarkoituksesta, kesän aikana tehdyistä havainnoista sekä ajankohtaisista tuotantoon liittyvistä asioista. Paikalla on tutkimuksen, neuvonnan, koulutuksen sekä yritysten edustajia. Alueella on opastetut kierrokset, mutta pisteillä voi vierailla myös omaan tahtiin. Opetus- ja tutkimusnavettaan pääsee tutustumaan katseluparvelta.

Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan opetus- ja tutkimusmaatilalla tehdään tänä kesänä lukuisia kokeiluja luomuviljelyyn liittyen. Luomussa vara parempi -hanke on vuoden alussa käynnistynyt kolmivuotinen yhteistyöhanke, jonka toteuttajina toimivat Luke, ProAgria Etelä-Suomi, Koulutuskeskus Salpaus sekä Hämeen ammattikorkeakoulu. Hankkeen tavoitteena on edistää hämäläisen luomun tuotantoa, jalostusta ja käyttöä.

Kokeisiin voit tutustua etukäteen osoitteessa http://bit.ly/luomukokeilut ja koekenttäkarttaan osoitteessa http://bit.ly/koekentat2019.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Outi Vahtila
outi.vahtila@hamk.fi
puh. 0500-121261
http://bit.ly/luomuhame