Opet koodaa verkossa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Opet koodaa verkossa
Hämeen ammattikorkeakoulu

Opet koodaa verkossa

14.08.2019 12:23

Ope, pitäisikö sinunkin ottaa ohjelmointi osaksi opetusta? Tulevaisuuden ammatit ovat jotain missä ohjelmoinnillinen ajattelu on luultavasti arkipäivää, siksi näiden taitojen harjoittelu olisi hyvä aloittaa jo alaluokilta. Kaikki oppii ohjelmoimaan, uskoo ohjelmoinnin opettaja Tommi Saksa! Verkkoon rakennetussa koulutuksessa tutustutaan ohjelmointiin eli koodaukseen käytännössä itse tekemällä.

Array

Opet koodaa koulutuksessa saadaan kokemuksia erilaisista ohjelmointiympäristöistä ja ideoita, miten koodausta voidaan soveltaa omassa opetuksessa. Koulutusten tavoitteena on antaa opettajille valmiudet ottaa ohjelmointi osaksi omaa opetusta. Koulutuksissa opettajat saavat ymmärrystä miksi ohjelmointitaito ja sen opetus on tärkeää, sekä saavat valmiudet opettaa ohjelmointia.

Koulutusta kahdelle eri lähtötasolle

Visuaalinen ohjelmointi 3 op (vasta-alkajat)

Koulutuksessa lähdetään liikkeelle siitä, mitä koodaus tarkoittaa ja tutustutaan visuaaliseen ohjelmointiin itse tekemällä. Aikaisempaa kokemusta ohjelmoinnista ei tarvita. Hyödynnämme Scratchiä.

 

Ohjelmoinnin perusteet 3 op (hieman jo ohjelmointia osaaville)

Koulutuksessa tutustutaan ”oikeaan” ohjelmointiin eli päästään kirjoittamaan oikeaa koodia. Ohjelmointia opetellaan tekemällä mielekkäitä ohjelmoinnin käsitteitä ja tekniikoita havainnollistavia pieniä ohjelmia. Kohderyhmänä ovat opettajat, joilla on hieman aiempaa osaamista tai ovat osallistuneet visuaalinen ohjelmointi -koulutukseen. Ohjelmointikielenä käytetään Pythonia.

Miksi mukaan?

  • Koulutuksen aikana toteutat pienen sinun työtäsi edistävän ohjelmointikokeilun, josta hyötyvät myös oppilaasi!
  • Soveltaaksesi koulutuksessa saamaasi osaamista opetustyössäsi, koulun ei tarvitse hankkia robotteja tai muuta usein nopeasti vanhenevaa oheismateriaalia. Ohjelmoinnin opetus onnistuu innostavasti ilmaispalveluilla ja vaikka Chromebookeilla ilman asennuksia.
  • Monet koulutuksen aikana tekemäsi ohjelmointiharjoitteet soveltuvat sellaisinaan suoraan omaan opetukseesi.
  • Opiskella voit pitkälti oman aikataulun mukaisesti. Tukea saat aktiivisen keskustelufoorumin kautta ja viikoittaisissa online-ohjaushetkissä.
  • Kouluttajamme sai huippupalautteet aikaisemmista toteutuksista ka. 4,4/5.
  • Tule mukaan ja opi koodaamaan, kaikki oppii varmasti!

Toteutus

Koulutus on rakennettu verkkoon siten, että sen voi suorittaa omaan tahtiin 2 kk aikana. Se sisältää tietoiskuja, erilaista materiaalia ja niihin liittyviä pieniä ohjelmointiharjoitteita. Lisäksi suunnitellaan ja toteutetaan oma ohjelmointikokeilu omien oppilaiden kanssa. Kokeilu voi olla esim. ohjelmointikerho tai ohjelmointityöpaja. Kokeilu raportoidaan HAMKin blogiin ja se esitellään pienryhmissä verkossa. Esittelytilaisuuksia järjestetään noin kerran kuukaudessa. Koulutuksessa tukena kulkee ohjelmoinnin opettaja, joka järjestää live-istuntoja verkossa pääsääntöisesti kerran viikossa. Akuuttiimpaan tarpeeseen apua saa keskustelukanavan kautta.

Ajankohta

Visuaalinen ohjelmointi, mahdollista aloittaa 8.10.2019 alkaen.
Ohjelmoinnin perusteet, tammikuussa 2020 alkaen.

Kohderyhmä

Opettajat: esiopetus, perusopetus, lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus.

Hinta

Koulutus on Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja se on osallistujalle maksutonta.

Ilmoittautuminen

hamk.fi/liiketoiminta > vieritä sivu alas, niin näet koulutukset

 

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU