Rakennusten energiasuunnittelu vaatii kykyä hahmottaa kokonaisuuksia - Hämeen ammattikorkeakoulu
Rakennusten energiasuunnittelu vaatii kykyä hahmottaa kokonaisuuksia

Rakennusten energiasuunnittelu vaatii kykyä hahmottaa kokonaisuuksia

30.01.2019 10:30

Rakennetun ympäristön energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät kaiken aikaa ja sen myötä uuden energiateknologian ja uusiutuvien energianlähteiden kysyntä kasvaa kiihtyvällä tahdilla. HAMK vastaa tarpeeseen järjestämällä koulutusta rakennusten energiasuunnitteluun.

Tulevaisuudessa energia-alalla tarvitaan yhä enemmän teknisen alan osaamista ja ammattilaisia. Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) räätälöimien uusien koulutusten tavoitteena on erikoistuminen monipuolisesti pientalojen ja pienten tuotantotilojen energiasuunnitteluun ja energiatehokkuuden parantamiseen. Tarvitaan moniosaajia, jotka pystyvät suunnittelemaan kokonaisuutena erilaisia energiantuotannon ja -tehokkuuden hybridiratkaisuja. Moniosaaminen korostuu etenkin saneerauskohteissa, joissa olemassa olevien raamien sisällä muutetaan lämmitysjärjestelmää ja parannetaan rakenteiden energiatehokkuutta.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat rakennus-, kiinteistö-, talo-, ympäristö-, energia-, LVI-, sähkö- ja automaatiotekniikan korkeakoulututkinnon suorittaneet tai monipuolisesti rakennusten energiatehokkuuteen liittyvissä tehtävissä toimineet henkilöt. Koulutuksen aikana perehdytään rakennusten energiatehokkuuteen, uusiutuvan energiatuotannon ja varastoinnin periaatteisiin, älykkäisiin ohjausjärjestelmiin sekä rakennuksen energiatalouden optimointiin. Koulutuksen kautta pyritään lisäämään osallistujien hahmotuskykyä siitä, miten ja mistä elementeistä rakennuksen energiahuolto suunnitellaan ja miten eri tekijät vaikuttavat toisiinsa.

HAMK järjestää työvoima- ja täydennyskoulutusta rakennusten energiasuunnitteluun

HAMK järjestää Monitaitoinen rakennuksen energiasuunnittelija -työvoimakoulutuksen työttömille ja työttömyysuhan alaisille työnhakijoille 25.3.-20.9.2019 Tampereella. Koulutukseen sisältyy yhteensä 33 lähiopetuspäivää ja 7 etäpäivää. Merkittävä osa, 80 päivää, on työssäoppimista yrityksessä tai organisaatiossa, mikä on osoittautunut erinomaiseksi väyläksi työllistyä. Haku koulutukseen tapahtuu osoitteessa www.te-palvelut.fi tai täyttämällä hakemuslomake TE-toimistossa. Infotilaisuus koulutuksesta kiinnostuneille järjestetään 4.2.2019 klo 13.00 Pirkanmaan TE-toimistolla, Pellavatehtaankatu 25, Tampere.

Työn ohessa opiskeltavaksi ja oman osaamisen kehittämisen tueksi on tarjolla tiiviimpi Rakennuksen energiaosaaja 10 op -täydennyskoulutus. Koulutus sisältää 8 lähiopetuspäivää vuoden 2019 aikana sekä lisäksi itsenäisesti toteutettavia verkko-opintoja ja harjoitustöitä. Lisätietoja ilmoittautumisesta: https://www.hamk.fi/rakennuksen-energiaosaaja-taydennyskoulutus-2019/

Lisätietoja:

Marja Savolainen, työelämäpalveluiden suunnittelija, Hämeen ammattikorkeakoulu, 040 749 3818, etunimi.sukunimi@hamk.fi

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU