Syksyn yhteishaun opiskelijavalinnat julki, opiskelupaikkoja vielä tarjolla - Hämeen ammattikorkeakoulu
Syksyn yhteishaun opiskelijavalinnat julki, opiskelupaikkoja vielä tarjolla
Hämeen ammattikorkeakoulu

Syksyn yhteishaun opiskelijavalinnat julki, opiskelupaikkoja vielä tarjolla

02.12.2019 14:28

HAMKiin haki syksyn yhteishaussa 1400 hakijaa. Lisähaku järjestetään HAMKissa kahteen tekniikan koulutukseen. Lisäksi haku avoimiin korkeakouluopintoihin ja polkuopintoihin on käynnissä.  

Array

Syksyn 2019 yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Hämeen ammattikorkeakouluun haki syksyn yhteishaussa yhteensä noin 1400 hakijaa, joista 210 aloittaa opintonsa tammikuussa 2020.  

Hakija voi nähdä oman tilanteensa kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun. Kaikille yhteishaussa hakeneille hakijoille on lähetetty myös sähköinen tuloskirje hakemuksessa ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen.  

Opiskelupaikan voi ottaa vastaan Oma Opintopolku -palvelussa 9.12.2019 kello 15 mennessä. Jos hakija ei saanut opiskelupaikkaa, hän voi tulla valituksi vielä varasijalta hakemaansa hakukohteeseen. 

Opiskelupaikkoja haettavana

Hämeen ammattikorkeakoulussa on parhaillaan tarjolla useita vaihtoehtoja opintojen aloittamiseen. Lisähaussa voi hakea yhteishaussa vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja. Tarjolla on paikkoja kahteen insinööri (AMK) -koulutukseen: Konetekniikan päiväopintoissa Riihimäellä sekä Degree Programme in Bioeconomy Engineering -koulutuksessa Forssassa. Opinnot alkavat tammikuussa 2020. Hakuaika alkaa 2.12.2019 ja päättyy 9.12.2019 kello 15.00.  
Tarkemmat tiedot ja hakuohjeet löytyvät täältä

Myös ilmoittautuminen Hämeen ammattikorkeakoulun avoimiin korkeakouluopintoihin ja polkuopintoihin alkaa 2.12.2019 ja päättyy 15.12.2019.  
Molemmissa vaihtoehdoissa on mahdollista opiskella osia kiinnostavista AMK-tutkintoon tai ylempään AMK-tutkintoon johtavista opinnoista – suomeksi ja englanniksi. 

Avoimissa opinnoissa voi ilmoittautua lisäksi helmikuussa myöhemmin keväällä alkaviin opintoihin.   

Avoimen AMKin opinnot voivat olla alku tutkinto-opinnoille. Niiden avulla voi myös kehittää omaa ammattitaitoa tai päivittää jo olemassa olevaa osaamista. Verkkototeutukset sopivat niille, jotka haluavat opiskella ajasta ja paikasta riippumatta. HAMKin avoimessa AMKissa opiskellaan yhdessä tutkinto-opiskelijoiden kanssa. 

Keväällä 2020 HAMKin avoimissa opinnoissa on mahdollisuus perehtyä muun muassa monipuolisiin hoitotyön, sosiaalialan, tuotantotalouden, tietojenkäsittelyn, liiketalouden, johtamisen ja yrittäjyyden opintoihin sekä biotalouden, kestävän kehityksen ja sähkötekniikan opintoihin. Opintotarjontaa löytyy suomeksi ja englanniksi. 

Avoimessa AMKissa suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea ammattikorkeakouluissa, ja ne on mahdollista sovittaa myös lukion tai ammatillisen oppilaitoksen tutkintoon. 

Myös avoimen AMKin polkuopinnot ovat vaihtoehtoinen väylä tutkinto-opiskeluun. Polkuopintoja on tarjolla keväällä alkavissa konetekniikan ja tieto- ja viestintätekniikan päiväopinnoissa Riihimäellä sekä sairaanhoitajakoulutuksen ja sähkö- ja automaatiotekniikan monimuotokoulutuksissa. Bioecomy Engineering koulutuksen päiväopinnoissa Forssassa voi opiskella polkuopinnot englanniksi. 

Polkuopinnot muodostuvat AMK-tutkinnon ensimmäisen vuoden opinnoista. Ne ovat erinomainen vaihtoehto, jos ei tullut valituksi tutkinto-opiskelijaksi vielä ensimmäisellä hakukerralla, vaadittua pohjakoulutusta ei ole tai jos haluaa täydentää osaamista tutkintoon saakka. 

Polkuopintojen jälkeen, tai kun on muuten suorittanut riittävän määrän tutkintoon hyväksyttäviä opintoja avoimessa AMKissa, voi hakea erillishaussa tutkinto-opiskelijaksi. HAMKissa on kesätaukoa lukuun ottamatta jatkuva erillishaku opintopolku.fi -palvelussa. 

Lisätietoa avoimen AMKin tarjonnasta verkkosivuilla. Lisätietoa AMKin polkuopintojen tarjonnasta verkkosivuilla
Lisätietoja myös: opiskelijapalvelut@hamk.fi 
 
 

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU