Tekijä2019 Hämeenlinnan Korkeakoulukeskuksessa 24.1.2019 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Tekijä2019 Hämeenlinnan Korkeakoulukeskuksessa 24.1.2019
Arman Alizad

Tekijä2019 Hämeenlinnan Korkeakoulukeskuksessa 24.1.2019

17.01.2019 12:00

Tervetuloa Tekijä2019 -opinto- ja rekrytointitapahtumaan 24.1.2019 Hämeenlinnan korkeakoulukeskukseen. 

Array

Työllistymisen, oppimisen ja verkostoitumisen hämäläinen suurtapahtuma, Tekijä2019, kokoaa yhteen alueen opiskelijat, työnhakijat, oppilaitokset ja yritykset. Uudistettu Tekijä2019 -tapahtuma järjestetään Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa torstaina 24.1.2019 klo 9.15–16.00. Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. 

Tekijä on osa alueellista työllisyyden kehittämisohjelmaa. Tapahtuman tavoitteena on tuoda esille alueen opiskelu- ja työllistämismahdollisuuksia, levittää tietoa alueen yrityksistä ja yrittäjyydestä sekä parantaa Hämeenlinnan seudun työllistymismahdollisuuksia. Sen avulla voidaan myös parantaa alueen oppilaitosten ja työllistymispalveluja tarjoavien toimijoiden tunnettavuutta.  
 
”Pula osaavasta työvoimasta pahenee Hämeessä. Työelämän ja oppilaitosten yhteistyön merkitys korostuu tässä tilanteessa. Siksi on tärkeää saada ammattikorkeakoulun ja toisen asteen oppilaitosten opiskelijat integroitumaan alueen yrityksiin”, sanoo Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja Jussi Eerikäinen.  
 
Eerikäinen muistuttaa, että integroitumista yrityksiin voidaan edistää parhaiten kesätöiden, työelämäjaksojen sekä yritysten kanssa tehtävien projektien ja AMK-opinnäytetöiden avulla.     
 
Tekijän järjestää ohjausryhmä, jossa ovat mukana Hämeen kauppakamari, Hämeen ammattikorkeakoulu, Linnan Kehitys, Koulutuskuntayhtymä Tavastia, Kiipula, Hämeen TE-palvelut ja EURES.  
 
Tarjolla monipuolista ohjelmaa 

Tekijä2019 -tapahtumassa on luvassa monipuolista ohjelmaa, joka on jaettu kahteen osaan. Aamupäivä on suunnattu erityisesti alle 18-vuotiaille ja iltapäivä kaikille opiskelusta ja työllisyydestä kiinnostuneille. 

Tarjolla on muun muassa erilaisia uratarinoita, esiintymiskoulutusta ja aitoja työhaastatteluja. Yli 50 koulutusorganisaatiota ja työnantajaa esittelee tapahtumassa toimintaansa.

Iltapäivällä ohjelmassa on esimerkiksi Ennakkoluulottomat työnantajat -paneeli, jossa keskustellaan vaikeasti työllistettävien henkilöiden palkkaamisesta. Keskusteluun osallistuvat muun muassa hämeenlinnalainen Kristiina Penger, joka palkkasi kauppaansa kuulovammaisen myyjän, sekä helsinkiläinen Susanna Pykäläinen, joka tarjoaa osatyökykyisille työtä Omenasieppari-yrityksessään. 

Tilaisuuden pääpuhujana on toimittaja, tuottaja ja juontaja Arman Alizad, jonka esitys alkaa klo 15. 

Tarkemmin tapahtuman ohjelmaan voi tutustua täällä
 
Lisätietoja

Mirja Ojantausta, kehityspäällikkö, Hämeen kauppakamari, 044 329 6654, etunimi.sukunimi@hamechamber.fi 
Maria Lassila-Merisalo, strategisen viestinnän päällikkö, HAMK, 050 574 5329, etunimi.sukunimi@hamk.fi 

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]