Tutkimus- ja koulutusyhteistyötä portugalilaisen Coimbran yliopiston kanssa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Tutkimus- ja koulutusyhteistyötä portugalilaisen Coimbran yliopiston kanssa

Tutkimus- ja koulutusyhteistyötä portugalilaisen Coimbran yliopiston kanssa

13.02.2019 14:00

HAMK Tech -tutkimusyksikkö on tehnyt jo pidemmän aikaa yhteistyötä portugalilaisen Coimbran yliopiston teräsrakentamisen asiantuntijoiden kanssa ja nyt yhteistyötä on tiivistetty. HAMKin rakennustekniikan opiskelijat ovat tammikuun puolivälistä saakka opiskelleet teräsrakenteiden suunnittelua portugalilaisten opettajien johdolla.

Array

  

Tammikuun puolivälissä Hämeenlinnaan saapui Coimbran yliopiston apulaisprofessori Constanca Rigueiro, joka vietti HAMKissa noin kolme viikkoa vierailevana luennoitsijana.

Tällä hetkellä kolmen viikon vierailujaksolla on hänen kollegansa, post-doc -tutkija ja apulaisprofessori Helder Craveiro. Näin hamkilaisilla on helmikuun loppupuolelle asti mahdollisuus tutustua portugalilaisiin kollegoihin täällä kotikentällä.

Constanca ja Helder vastaavat kokonaisista teemoista rakennustekniikan koulutuksessa: kumpikin pitää neljän opintopisteen osuuden teräsrakentamisen moduulista, hoitaen myös tentit ja arvioinnin. 

Coimbran yliopisto on merkittävä teräsrakentamisen tutkimusta tekevä yliopisto, joten Constanca ja Helder tuovat opiskelijoille laadukasta tutkimustietoa ja Coimbran yliopisto on myös arvokas yhteistyökumppani tutkimushankkeissa. Constanca ja Helder ovat kokeneita EU-hankkeiden toteuttajia. Heidän kanssaan on jo tehty yksi yhteinen Horizon 2020 -hankehakemus ja jatkossa on tarkoitus lisätä yhteistyötä myös tutkimushankkeiden muodossa. 

Kumpikaan coimbralaisista ei ole Hämeenlinnassa ensimmäistä kertaa: Constanca vieraili HAMKissa vuosi sitten Teräsrakentamisen huippuosaamiskeskittymän SCEC-seminaarin key note -puhujana ja Helder esiintyi viime vuoden elokuussa Teräsrakenneyhdistys ry:n ja HAMKin järjestämillä Teräsrakentamisen T&K-päivillä

 

[addthis tool=”addthis_sharing_toolbox”]

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU