Uudistuksia Alma Talentin maanmainioihin kotimaisiin e-kirjapalveluihin Fokus, Verkkokirjahylly ja Bisneskirjasto - Hämeen ammattikorkeakoulu
Uudistuksia Alma Talentin maanmainioihin kotimaisiin e-kirjapalveluihin Fokus, Verkkokirjahylly ja Bisneskirjasto

Uudistuksia Alma Talentin maanmainioihin kotimaisiin e-kirjapalveluihin Fokus, Verkkokirjahylly ja Bisneskirjasto

29.05.2019 14:35

Kesäkuun 2019 alusta Alma Talentin e-kirjapalveluissa lukukokemus paranee ja omien merkintöjen teko on helpompaa. Jos haluaa ottaa käyttöön räätälöityjä palveluita, kuten omien merkintöjen tallennuksen, niin palveluun täytyy kirjautua.  Kirjautumisessa käytetään käyttäjätunnuksena HAMKin sähköpostiosoitetta. Salasanan voi valita itse.
Samalla Alma Talentin palveluiden vanha Kirjanmerkki-toiminto poistuu.

Uusi lukunäkymä
Teoksen uuden lukunäkymän vasemmassa laidassa näet jatkossa toimintoikkunan, jonka voit avata, kiinnittää näkyviin tai sulkea. Voit siis valita, haluatko lukea teoksen tekstiä koko sisältöalueen levyiseltä palstalta vai tarkastella sen rinnalla toimintoikkunan sisältöä. Toimintoikkunasta löydät teoksen sisällysluettelon, asiasanat ja teoksen sisäisen hakutoiminnon. Kun etenet lukunäkymässä, palvelu lataa sinulle lisää tekstiä. Teosnimen vierestä löytyvä taloikoni palauttaa sinut palvelun etusivulle, josta voit tehdä tutun koko palvelua koskevan haun valitsemallasi hakusanalla.

Omat merkinnät
Teosten räätälöintimahdollisuus omien merkintöjen avulla monipuolistuu. Jatkossa voit tehdä tekstiin korostuksia ja muistiinpanomerkintöjä, kun olet sisäänkirjautuneena palveluun henkilökohtaisilla tunnuksillasi. Tekemäsi merkinnät löydät ja niihin siirryt kätevästi Näytä merkinnät -kuvakkeesta.

Huom! Kirjanmerkki-toiminto poistuu
Uusi muistilapputoiminto korvaa tähän asti käytetyt kirjanmerkit. Voit palauttaa kirjanmerkkisi muuntamalla ne muistilapuiksi. Palautusta varten tarvitset kirjanmerkkikoodin. Jos sinulla on tällä hetkellä palvelussa kirjanmerkkejä, otathan kirjanmerkkikoodin itsellesi talteen muuntamista varten ennen kesäkuun alkua. Kirjanmerkkikoodin löydät avaamalla kirjanmerkkivalikon palvelun ylälaidan väripalkista.

Lisätietoa voi kysyä kirjastosta.