Uusi georakentamisen koulutus alkaa tammikuussa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Uusi georakentamisen koulutus alkaa tammikuussa

Uusi georakentamisen koulutus alkaa tammikuussa

12.09.2019 15:28

Hämeen ammattikorkeakoulussa rakennetun ympäristön koulutuksessa ja täydennyskoulutuksessa on ensi tammikuussa tarjolla hortonomin osaamista tukeva georakentamisen koulutus.

Se on suunniteltu antamaan hortonomin tarvitsemat georakentamisen perustiedot kattavan teoriapaketin, työelämän asiantuntijoiden puheenvuorojen, verkkotentin ja omaan työhön läheisesti liittyvän harjoitustehtävän avulla. Koulutus suunniteltiin uudelta pohjalta kytkemällä täydennyskoulutus suoraan tutkinnon osaksi.

Moduulin osana toteutettavaan viiden opintopisteen kokonaisuuteen osallistuvat sekä tietojaan päivittävät työelämän toimijat että tutkinto-opiskelijat. Tavoitteena yleisesti siirtyä yhä joustavampiin ja osallistujapohjaltaan monipuolisempiin opintokokonaisuuksiin. Tämä tarjoaa osallistujille enemmän vaihtoehtoja ja rikastuttaa oppimisprosessia tuomalla erilaisia näkökulmia ja kokemustaustoja keskusteluun. Yhteisen tekemisen kautta voi syntyä myös myöhemmin hyödynnettävissä olevia verkostoja.

Georakentamisen koulutuksen tavoitteena on, että hortonomit osaisivat työssään tunnistaa erilaisia maarakentamiseen liittyviä riskejä, hahmottaisivat mitä niille voidaan tehdä ja milloin vaaditaan erityisiä suunnitelmia. Tavoitteena on antaa rakennuttajana toimiville hortonomeille paremmat eväät suoriutua vastuidensa kanssa.

Hämeen ammattikorkeakoulun täydennyskoulutus järjestää myös ensimmäisen kerran FISEn hyväksymän viherrakennuttajan RAP-pätevyyteen valmistavan koulutuksen tänä syksynä. Viherrakennuttajan koulutus alkaa marraskuussa.