Haku englanninkielisiin koulutuksiin alkaa 8.1.2020 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Haku englanninkielisiin koulutuksiin alkaa 8.1.2020

Haku englanninkielisiin koulutuksiin alkaa 8.1.2020

07.01.2020 11:30

HAMKissa käynnistyy haut syksyllä alkaviin vieraskielisiin koulutuksiin. Yhtä aikaa tammikuussa starttaavat sekä kevään ensimmäinen yhteishaku, joka päättyy 22.1.2020 klo 15.00 ja HAMKin oma erillishaku, joka päättyy 17.5.2020 klo 15.00. 

Yhteishaku on tarkoitettu Suomessa asuville hakijoille, jotka voivat osallistua valintakokeisiin Suomessa. Erillishaku on suunnattu ulkomailla asuville hakijoille, jotka voivat hakea online-valintakokeen tai muiden valintamenettelyiden kautta.

HAMKissa kevään ensimmäisessä yhteishaussa ja omassa erillishaussa ovat mukana kaikki seitsemän englanninkielistä koulutusta päivätoteutuksena. Lisäksi työn oheen opiskeltavaksi soveltuva International Business –koulutuksen monimuotototeutus on mukana ainoastaan kevään ensimmäisessä yhteishaussa. HAMK on määrätietoisesti lisännyt englanninkielistä koulutustarjontaa viime vuosina. Tänä vuonna uusimpana tulokkaana englanninkielisten koulutusten joukkoon liittyy Smart and Sustainable Design -koulutus. Uudistuneen muotoilun koulutuksen kärkenä on kestävä ja älykäs muotoilu.

Strategiansa mukaisesti HAMK rakentaa vahvaa kansainvälistä korkeakouluyhteisöä ja tavoittelee 2000 opiskelijamäärän kasvua vuoteen 2030 mennessä.

“Kasvu tulee suurimmaksi osaksi kansainvälisistä opiskelijoista englannin kielisissä koulutuksissa. Aloittavissa koulutuksissa tavoitteena on muodostaa kansainvälisesti monimuotoinen opiskelijayhteisö suomalaisista ja muista eurooppalaisista sekä EU/ETA alueen ulkopuolelta saapuvista tutkinto-opiskelijoista”, HAMKin kansainvälisten palveluiden päällikkö Kati Heikkinen sanoo.

Kevään 1.yhteishaku, haussa olevat ohjelmat:

Englanninkieliset AMK-tutkinnot, päivätoteutus:

Bioeconomy Engineering, insinööri (AMK), Forssa
Computer Applications, tradenomi (AMK), Hämeenlinna
Construction Engineering, insinööri (AMK), Hämeenlinna
Electrical and Automation Engineering, insinööri (AMK), Valkeakoski
International Business, tradenomi (AMK),Valkeakoski
Mechanical Engineering and Production Technology, insinööri (AMK), Riihimäki
Smart and Sustainable Design, artenomi (AMK), Hämeenlinna

Englanninkieliset AMK-tutkinnot, monimuotototeutus:

International Business, tradenomi (AMK), Valkeakoski

Yhteishaussa haetaan Opintopolku.fi -palvelun kautta. Valintatapana kevään ensimmäisessä yhteishaussa käytetään HAMKissa vain valintakoetta, joka järjestetään Suomessa. Valintakokeet järjestetään viikoilla 14 ja 15. Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 5.6.2020.

Yhdellä hakulomakkeella voi hakea korkeintaan kuuteen eri koulutukseen, joita ei tarvitse asettaa mieluisuusjärjestykseen. Yhteishaussa voi tulla valituksi useampaan koulutukseen, mutta vastaan voi ottaa vain yhden paikan.

Maaliskuussa toinen yhteishaku

Keväällä järjestetään myös toinen yhteishaku, joka alkaa 18.3. ja päättyy 1.4.2020 klo 15.00. Siinä ovat mukana syksyllä alkavat ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen suomen- ja ruotsinkieliset koulutukset. Myös silloin voi hakea yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen, mutta koulutukset tulee asettaa mieluisuusjärjestykseen.

Jos on hakenut ja ottanut vastaan paikan kevään ensimmäisessä yhteishaussa, ei voi ottaa opiskelupaikkaa vastaan kevään toisesta yhteishausta tai toisin päin.

Lisätietoja

Kati Heikkinen
Kansainvälisten palveluiden päällikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
0505171581
kati.heikkinen@hamk.fi

Leena Luoma
Opiskelijapalvelupäällikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
0505745314
leena.luoma@hamk.fi