Hämäläisen luomun tiekarttaa rakennetaan kevään aikana - vastaa ja vaikuta! - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hämäläisen luomun tiekarttaa rakennetaan kevään aikana – vastaa ja vaikuta!

Hämäläisen luomun tiekarttaa rakennetaan kevään aikana – vastaa ja vaikuta!

13.03.2020 08:33

Tulevaisuuden ruoka puhututtaa laajasti. Keskustellaan siitä, missä, miten ja millä menetelmin ruokaa tuotetaan. Hämäläisen luomun tiekarttaa tulevalle EU –ohjelmakaudelle rakennetaan Luomussa vara parempi –hankkeessa. Tiekartta on suunnitelma siitä, miten luomuraaka-aineiden tuotantoa, jatkojalostusta ja käyttöä kehitetään tulevina vuosina. 

Tähän mennessä tehtyjen selvitysten mukaan tuottajilla on halukkuutta luomutuotantoon, mutta esimerkiksi ammattikeittiöt pitävät luomutuotteiden saatavuutta, toimitusvarmuutta ja jalostusastetta riittämättömänä. Teollisuuden arvioiden mukaan erilaisille jatkojalosteille olisi hyvät mahdollisuudet viennissä. Mihin suunnataan resurssit ja energia, jotta tekemisellä saavutetaan toivottuja tuloksia? 

Kerro oma mielipiteesi siitä, mitä ovat sinun mielestäsi niitä toimenpiteitä, joita tarvitaan. Katso videoalustus Hämäläisen luomun tiekartan rakentamisesta ja sen visiosta 2030, ja varaa sen jälkeen pieni hetki kyselyyn vastaamiseen. Kysely on avoinna maaliskuun ajan. Tiekartta julkaistaan vuoden 2020 aikana hankkeen sivuilla.

 

Lisätietoja: projektipäällikkö Outi Vahtila, outi.vahtila@hamk.fi, 0500-121261, http://bit.ly/luomuhame

 

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) toteuttaa yhteistyössä LUKEn, ProAgria Etelä-Suomen ja Koulutuskeskus Salpauksen kanssa Luomussa vara parempi – hankkeen (2019-2021). Rahoituslähteenä on EU-osarahoitteinen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (2014-2020). Hankkeen tavoitteena on  edistää hämäläisen luomun tuotantoa, jalostusta ja käyttöä.