HAMKin etäopetus hyvässä vauhdissa, mutta palvelut kuormittuvat - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin etäopetus hyvässä vauhdissa, mutta palvelut kuormittuvat

HAMKin etäopetus hyvässä vauhdissa, mutta palvelut kuormittuvat

14.03.2020 11:30

HAMKissa on siirretty valtaosa opetuksesta verkkoon, mutta etäpalvelujen käyttö on lisääntynyt sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti niin paljon, että katkoja voi esiintyä.

Kuormituksen tasoittamiseksi HAMKin etäopetuksessa käytetään Zoom-palvelua ja muissa palavereissa ja kokoontumisissa Microsoft Teamsia. Tarvittaessa Teamsia voi käyttää myös opetukseen.

Olemme lisänneet etäopetuksen ja -työskentelyn tukea. IT-ServiceDesk päivystää tehostetusti ja Zoom-klinikoita on tarjolla opettajille ensi viikolla joka päivä klo 10–11.

Kaikki e-aineisto käyttöön

HAMKissa on pitkä kokemus verkko-opetuksen tuottamisesta. Kokonaisia verkkotutkintoja on ollut saatavilla jo pitkään. E-moduulit ja ajasta ja paikasta riippumattoman 24/7-koulutuksen mallin toteutukset otetaan nyt laajasti käyttöön.

Siirtymä on nopea ja aiheuttaa haasteita erityisesti niissä koulutuksissamme, joissa fyysiset oppimisympäristöt ovat olennaisessa osassa ja joita ei pysty siirtämään verkkoon. Tällöin tarvitaan luovia ja soveltavia ratkaisuja.

Pahoittelemme opetuksen nopeasta muutoksesta opiskelijoille aiheutuvaa haittaa. Teemme parhaamme saadaksemme opinnot etenemään mahdollisimman sujuvasti.

Viestimme keskitetysti

Kaikki HAMKin opiskelijat ja työntekijät on liitetty organisaation sisäiseen Yammer-ryhmään, jossa jaetaan tietoa ja vastataan keskitetysti koronavirukseen liittyviin kysymyksiin.

Julkiset tiedotteemme on koottu osoitteeseen www.hamk.fi/korona. Ulkopuoliset yhteydenotot pyydämme lähettämään osoitteeseen korona@hamk.fi.