Kasvi- ja leväosaamiselle rahoitusta Suomen Kulttuurirahastolta
Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt 240 000 euron rahoituksen hankkeelle, jossa tutkitaan elintarviketeollisuuden sivuvirtojen hyödyntämistä uudenlaisen erottelumenetelmän avulla. Hankkeessa ovat mukana Helsingin yliopisto, Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) ja Aalto-yliopisto.
Hankkeessa tutkitaan mm. elintarviketeollisuudessa sivuvirtana syntyvien laimeiden liuoksien sisältämien ravintoaineiden hyötykäyttöä. Tutkimuksen keskiössä on uusi teknologinen innovaatio, elektroflotaation kehitetty versio.
HAMKista Etsivät (ElintarvikeTeollisuudenSIvuvirrathyötykÄyTtöön) -hankkeen työryhmään kuuluu tutkijayliopettaja Marika Tossavainen, joka on väitellyt mikrolevien hyödyntämismahdollisuuksista eri sovelluksissa. Tossavainen työskentelee HAMK Bio -tutkimusyksikössä kerrosviljelyn parissa.
Hankkeen kesto on kaksi vuotta. Hankkeesta myös Suomen Kulttuurirahaston artikkelissa.
Lisätietoja
Marika Tossavainen
Tutkijayliopettaja, HAMK
050 3531201
marika.tossavainen@hamk.fi