HAMKin kirjasto palvelee toistaiseksi vain verkossa 17.3.2020 alkaen - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin kirjasto palvelee toistaiseksi vain verkossa 17.3.2020 alkaen

HAMKin kirjasto palvelee toistaiseksi vain verkossa 17.3.2020 alkaen

16.03.2020 14:35

Koronavirustilanteen vuoksi HAMKin kaikki kirjastot palvelevat toistaiseksi vain verkossa ti 17.3.2020 alkaen, kunnes koronatilanne rauhoittuu. Tiedotamme erikseen, kun kirjastot jälleen aukeavat.

Tiedote päivitetty 18.3.2020.

Kirjaston kaikki palvelut ovat siirtyneet toistaiseksi verkkoon, kaikki kampuskirjastot ovat suljettu. Toivomme aktiivista ja vilkasta etäkirjastopalveluiden käyttöä. Jos pienikin asia mietityttää, niin ota rohkeasti yhteyttä – tehdään tästä yhdessä toimiva kokonaisuus! Yhteystietomme löytyvät tiedotteen lopusta.

Opiskelussa tarvittavien kirjojen saatavuus

Jos et saa käyttöösi opintojaksolla tai opinnäytetyön teossa tarvittavaa painettua kirjaa, ota yhteyttä kirjaston aineistotiimiin: kirjasto.aineistot@hamk.fi. Me selvitämme, onko sama teos saatavissa e-kirjana. Jos näin ei ole, autamme sinua löytämään soveltuvia vaihtoehtoja.

Tiedonhaun ohjaus

Tiedonhaun ohjausta on saatavilla poikkeusaikana verkossa päivittäin. Pika-apua e-aineistojen käyttöön ja lähteiden etsimiseen on tarjolla arkisin klo 12-13 Zoomissa järjestettävillä Tietolounailla.

Tämän lisäksi erityisesti opinnäytetyöntekijöille suunnatut alakohtaiset tiedonhaun työpajat järjestetään normaalin aikataulun mukaisesti.

Lainojen uusiminen

Uusimiskertojen määrää on toistaiseksi lisätty. Opiskelijat ja HAMKin ulkopuoliset asiakkaat pääsevät uusimaan lainat 10 kertaa. Henkilökunnalla uusimiskertojen määrä on 20. Uusiminen onnistuu kirjautumalla HAMKin Finnaan ja liittämällä kirjastokortin tiedot omiin tietoihin. Lainat näkyvät tämän jälkeen listattuna omissa tiedoissa. Opiskelijoiden ja henkilökunnan on mahdollista uusia lainat myös HAMK Appin kautta.

Varaukset

Varauksia hyllyssä olevaan aineistoon ei voi tehdä kirjastojen ollessa suljettu. Kirjoja ei toimiteta kampukselta toiselle kirjastojen ollessa suljettu. Varausten noutoaikaa on pidennetty kattamaan kirjaston sulkuaika. Päivitämme noutoaikaa sitä mukaa, kun sulkuaika jatkuu tai kun pääsemme avaamaan kirjastot uudelleen. Peruthan varauksesi, jos et sitä enää tarvitse.

Kirjojen palautukset

Kaikkien HAMKin kampusten ollessa suljettu, kirjojakaan ei tänä aikana voi palauttaa. Ethän postita kirjoja kirjastojen kiinniolon aikana, kiitos.

Maksut

Kirjastojen kiinniolon ajalta ei asiakkailta peritä myöhästymismaksuja. 17.3. asti kertyneet maksut on kuitenkin maksettava normaalisti HAMKin Finnassa. Muista uusia lainasi mahdollisuuksien mukaan.

Omatoimikirjasto pois käytöstä

HAMKin kampuksien ollessa suljettu, myös kirjaston omatoimikäyttö kulkukortilla on pois käytöstä toistaiseksi sekä opiskelijoilta että henkilökunnalta.

Kaukopalvelu

Kaukopalvelu on tauolla sulun ajan.

 

Olethan yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää! Olemme etäyhteydellä tavoitettavissa.

Pysytään terveinä ja huolehditaan toisistamme!

– HAMKin kirjaston väki

Tavoitat meidät

Asiakaspalvelu arkisin ma-to 9-17 sekä pe 10-16: hamk.kirjasto@hamk.fi, puh. 03 6464700 ja chat

Aineistot: kirjasto.aineistot@hamk.fi

Julkaisurekisteri: julkaisurekisteri@hamk.fi

Kaukopalvelu: kirjasto.kaukopalvelu@hamk.fi

Opetus: kirjasto.opetus@hamk.fi

TKI-tuki: kirjasto.tki-tuki@hamk.fi

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU