HAMKin tutkimusyksiköiltä palveluita lähes normaalisti koronasta huolimatta  - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMKin tutkimusyksiköiltä palveluita lähes normaalisti koronasta huolimatta 
HAMKin tutkimusyksiköiden logot

HAMKin tutkimusyksiköiltä palveluita lähes normaalisti koronasta huolimatta 

25.03.2020 09:14

Vaikka ammattikorkeakoulujen opetuksen tilat on suljettu, tutkimus- ja kehittämistoiminta jatkuu mahdollisimman normaalisti Hämeen ammattikorkeakoulussa. 

Array

HAMKin tutkimusyksiköt HAMK Bio, HAMK Edu, HAMK Smart ja HAMK Tech tarjoavat edelleen palveluja yrityksille sekä julkisen ja kolmannen sektorin toimijoille.  

T&K-toiminnan henkilöstö työskentelee nyt etänä tiettyjä laboratoriotoimintoja lukuun ottamatta, mutta projektit etenevät olosuhteisiin nähden hyvin, oikeastaan lähes normaalisti. Uusia projekteja valmistellaan aktiivisesti ja yritykset ja muut kumppanit ovat tervetulleita mukaan”HAMKin tutkimusyksiköistä kerrotaan 

Koska koronavirustilanne aiheuttaa taloudellisia haasteita yrityksille, tarjolla on ulkopuolista rahoitusta myös T&K-toimiin, jotka parantavat yritysten mahdollisuuksia koronan aiheuttamassa häiriötilanteessa ja sen jälkeen. Business Finland, ELY keskus ja Finnvera tukevat yrityksiä eri tavoin. Esimerkiksi Business Finland tarjoaa innovaatioseteleitä ja täysin uutta liiketoiminnan kehitysrahoitusta häiriötilanteessaErityisesti esiselvitysrahoitusta liiketoiminnan häiriötilanteessa kannattaa hyödyntää. Tarvittaessa HAMKin asiantuntijoilta saa tähän apua. 

Luonnonvara- ja biotalousalan asiantuntijayksikkö HAMK Bio toimibiotalouden kokonaisketjussa, erityisenä kiinnostuksen kohteenaan kestävä ruokaketju hyvinvoivasta maaperästä takaisin maaperään HAMK Edu -tutkimusyksikössä kenttää ovat ammatillisen ja opettajankoulutuksen, korkeakoulutuksen, työyhteisöjen ja organisaatioiden kehittäminenPaljon käytännön tietoa ja kokemusta on mm. nyt erityisen ajankohtaisen etäopetuksen saralla.  

HAMK Smart tukee elinkeinoelämän toimijoita digitaalisuuden ja kasvavan datamäärän ja uusien ICT-pohjaisten teknologioiden hyödyntämisessä. Palveluliiketoimintaa kehitetään yli toimialarajojen. Tutkimusyksikkö valmistelee asiakastarpeista lähteviä konkreettisia kehittämishankkeita. HAMK Techin keskeisiä tutkimusalueita ovat valmistavan teollisuuden materiaalit, suunnittelu ja valmistusteknologiat, rakentaminen sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuus. Tähtäimessä on ekologisesti kestävät ratkaisut.  

Lisätietoja 

Annukka Pakarinen 
Tutkimusyksikön johtaja, HAMK Bio 
0503001827 
annukka.pakarinen@hamk.fi 

Martti Majuri 
Tutkimusyksikön johtaja, HAMK Edu 
0405879883 
martti.majuri@hamk.fi 

Vesa Salminen 
Tutkimusyksikön johtaja, HAMK Smart 
0504699945 
vesa.salminen@hamk.fi 

Jarmo Havula 
Tutkimusyksikön johtaja, HAMK Tech 
0408241955 
jarmo.havula@hamk.fi