Heidi Ahokallio-Leppälä Arenen koulutusvararehtoreiden puheenjohtajaksi - Hämeen ammattikorkeakoulu
Heidi Ahokallio-Leppälä Arenen koulutusvararehtoreiden puheenjohtajaksi
Vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä

Heidi Ahokallio-Leppälä Arenen koulutusvararehtoreiden puheenjohtajaksi

11.12.2020 12:41

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry:n koulutuksesta vastaavien vararehtoreiden ja johtajien verkoston puheenjohtajaksi vuosille 202122 on valittu Hämeen ammattikorkeakoulun vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä. Verkoston varapuheenjohtajaksi valittiin opetuksen kehittämispäällikkö Tuija Vasikkaniemi Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

Array

– Arenen koulutuksesta vastaavien vararehtoreiden verkosto on tiivis ja yhteisöllistä kehittämistä toteuttava ryhmä, joka on toiminut jo vuosia ja tekee työtä paremman tulevaisuuden rakentamiseksi. Olen erittäin otettu saadessani luotsata jatkossa tätä hienoa joukkoa, vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälä kommentoi valintaansa verkoston puheenjohtajaksi.

Hän muistuttaa, että ammattikorkeakoulujen merkitys Suomen osaamispääoman kasvattajina ja elinvoiman vahvistajina on tunnustettu.

– Tulevina vuosina tämä korostuu entisestään, kun ammattikorkeakoulujen kestävän kehityksen ja Suomen kestävän kasvun ohjelmia viedään käytäntöön. Myös opiskelijoiden hyvinvointi erityisesti koronan jälkeisenä aikana on asia, joka vaatii erityishuomiota, Ahokallio-Leppälä kuvaa verkoston tulevia tehtäviä.

Ensi vuoden isoihin asioihin kuuluu myös OKM:n korkeakoulutuksen saavutettavuussuunnitelman valmistelu sekä ammattikorkeakoulutuksen toimivuuden varmistaminen korona-ajan poikkeusoloissa.

– Ammattikorkeakoulun opetuksesta vastaavien vararehtorien ja johtajien on välttämätöntä keskustella yhteisistä asioista kiihtyvien ja osin ennakoimattomienkin yhteiskunnallisten muutosten ja vaatimusten paineissa. Ammattikorkeakoulujen vahva keskinäinen yhteistyö tässä verkostossa on mutkaton voimavara, jonka merkityksestä olen vakuuttunut vuosien varrella. Otan ilolla ja nöyränä vastaan tämän luottamustehtävän ja toimin parhaani mukaan Heidin puheenjohtajuuden tukena, verkoston varapuheenjohtajaksi valittu Tuija Vasikkaniemi toteaa.

Vasikkaniemi kertoo toimineensa tässä verkostossa aktiivisesti sen perustamisesta alkaen ja nähnyt ja kokenut sen vaikuttamismahdollisuudet ja laajan verkostoitumisen moneen suuntaan.

– Verkosto toimii tärkeänä vuorovaikutuksellisena kohtaamispaikkana muun muassa muiden ammattikorkeakoulujen, opetus- ja kulttuuriministeriön ja elinkeinoelämän toimijoiden sekä opiskelijoidenkin suuntaan, Vasikkaniemi linjaa.

Ahokallio-Leppälä on työskennellyt HAMKissa eri tehtävissä vuodesta 2006. Vararehtorina hän on toiminut keväästä 2016 lähtien. Vasikkaniemi on työskennellyt nykyisessä tehtävässään elokuusta 2013.

Verkoston puheenjohtajana Ahokallio-Leppälä on jäsen Arenen koulutusvaliokunnassa, jonka tehtäviin kuuluu ammattikorkeakoulutuksen ja koulutusrakenteiden kehittäminen, sekä korkeakoulutukseen liittyviin lakeihin ja säädöksiin vaikuttaminen.