Jukka Pulkkinen HAMK Smart -tutkimusyksikön johtajaksi - Hämeen ammattikorkeakoulu
Jukka Pulkkinen HAMK Smart -tutkimusyksikön johtajaksi
Jukka Pulkkinen

Jukka Pulkkinen HAMK Smart -tutkimusyksikön johtajaksi

02.09.2020 09:29

Tekniikan tohtori Jukka Pulkkinen, on valittu Hämeen ammattikorkeakoulun HAMK Smart -tutkimusyksikön uudeksi johtajaksi.

Array

HAMK Smart -tutkimusyksikön ensimmäinen johtaja, Vesa Salminen, jää eläkkeelle tehtyään merkittävän työn yksikön perustamisesta vuonna 2014 lähtien aina tähän päivään saakka. Salmisen seuraajaksi 1.10.2020 alkaen on valittu Jukka Pulkkinen HAMKista.

Kangasalla asuva Pulkkinen siirtyy tehtävään HAMK Smartin tutkijayliopettajan pestistä, jossa hän aloitti tammikuussa 2018. HAMK Smartissa hän on vastannut Teollisuuden ja rakennusten digitaalisuus ja elinkaaripalvelut -tutkimusalueesta sekä useista sen tutkimus- ja kehityshankkeista ja -projekteista. Lisäksi hän on ollut mukana rakentamassa ylemmän ammattikorkeakoulun Tietojohtaminen ja älykkäät palvelut -koulutuskokonaisuutta ja toiminut sen vetäjänä.

Pulkkinen on väitellyt Teknillisestä korkeakoulusta tekniikan tohtoriksi systeemitekniikasta vuonna 1997. Diplomi-insinööriksi hän valmistui vuonna 1992 Tampereen teknillisestä korkeakoulusta. Lisäksi hänellä on pedagoginen pätevyys Hämeen ammattikorkeakoulun ammatillisista opettajanopinnoista.

Pulkkisella on 15 vuoden kokemus liike-elämästä kansainvälisessä yrityksessä, jossa hän on toiminut erilaisissa johtotehtävissä. Hänen vastuualueensa on sisältänyt pääasiassa strategista- ja muutosjohtamista, tavoitteena palveluliiketoiminnan kasvu globaalissa toimintaympäristössä.

”Siirtyessäni takaisin akateemiselle puolelle ympyrä tavallaan sulkeutui liike-elämässä vietettyjen vuosien jälkeen, koska valmistuttuani Tampereen yliopistosta työskentelin tutkijana soveltamalla matemaattista mallinnusta ja optimointia käytännön ongelmien ratkaisemiseksi”, Pulkkinen kertoo.

HAMK Smart -tutkimusyksikkö keskittyy kehittyneen analytiikan ja digitalisaation hyödyntämiseen liittyvään soveltavaan tutkimukseen ja kehitystyöhön, sekä koulutuksen uudistamiseen. Samoin kuin kehittynyt analytiikka ja digitalisaatio, myös HAMK Smartin tutkimusalueet ovat varsin laajoja, ulottuen aina hyvinvointipalveluista teollisuuden tarpeisiin.

”Liike-elämän kokemukseni pohjalta ja HAMK Smartin tiimin tuntien, uskon vahvasti meidän mahdollisuuksiimme kehittyneen analytiikan ja digitaalisuuden hyödyntämiseen tutkimusalueillamme. Haluamme luoda konkreettisia tuloksia ja lisäarvoa yhteistyökumppaneillemme sekä näihin perustuvaa soveltavaa tutkimusta. Odotan innolla pääseväni työstämään tätä tiimini kanssa.”

Pulkkinen on ollut työyhteisössä varsin pidetty kollega ja yksikön työntekijät ovat ottaneet uutisen iloisin mielin vastaan. Pulkkinen on jo aloittanut keskustelut henkilöstön kanssa, muodostaakseen paremmin näkemyksen mahdollisille kehityskohteille.

Lisätietoja

Vesa Salminen
HAMK Smart -tutkimusyksikön johtaja
Hämeen ammattikorkeakoulu
0504699945
vesa.salminen@hamk.fi

Jukka Pulkkinen
HAMK Smart -tutkimusyksikön johtaja 1.10.2020 alkaen
Hämeen ammattikorkeakoulu
0504618927
jukka.pulkkinen@hamk.fi