Kansainvälisiä sote-asiantuntijoita HAMKilla – maineikas “Islannin malli” esittelyssä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Kansainvälisiä sote-asiantuntijoita HAMKilla – maineikas “Islannin malli” esittelyssä

Kansainvälisiä sote-asiantuntijoita HAMKilla – maineikas “Islannin malli” esittelyssä

13.02.2020 10:43

Noin 30 sosiaali- ja terveysalan asiantuntijaa ympäri maailmaa puhuvat erilaisista ajankohtaisista sosiaali- ja terveydenhuollon aiheista Hämeen ammattikorkeakoulun Wellbeing International Week –tapahtumassa 17.-21.2.2020. Tapahtumaa on järjestetty jo lähes 20 kertaa, mutta mittaluokka on tällä kertaa aikaisempaa suurempi.

Ohjelmaa on maanantaista perjantaihin. Puheenvuoron pitää muun muassa Islannnin yliopiston sosiaalityön tutkija Jóna Ólafsdóttir niin sanotusta Islannin mallista, joka on merkittävästi vähentänyt nuorten päihteiden käyttöä laajalla toimenpideohjelmalla. Aihe on ajankohtainen, sillä myös Suomen hallitusohjelmaan on kirjattu  harrastusmahdollisuuksien tarjoaminen kaikille lapsille ja nuorille Islannin mallin hengessä.

Rauhan- ja konfliktintutkimuksen asiantuntija, apulaisprofessori Ashok Gladston Xavier Loyola College:sta Chennaista, Intiasta, puolestaan luennoi sosiaalisista muutosprosesseista sosiaalityön näkökulmasta, ja Kari Brossard Stoos (apulaisprofessori, Ithaca College, New York, USA) mikrobien vaikutuksesta hyvinvointiimme. Lisäksi Kettukin toiminnanjohtaja Päivi Lilja kertoo erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taidetoiminasta. Maanantaina on myös 10 lyhyempää asiantuntijaluentoa monipuolisista aiheista.

Tarkempi ohjelma löytyy verkkosivuilta. Kansainvälisyysviikolle osallistuu asiantuntijoiden lisäksi lähes 50 vierailevaa opiskelijaa HAMK:n kumppaniyliopistoista eri Euroopan maista sekä yli 200 HAMK:n omaa opiskelijaa ja henkilökunnan jäsentä. Tiistaista torstaihin opiskelijat osallistuvat erilaisiin workshopeihin ja iltaohjelmassa on tutustumista mm. suomalaiseen saunakulttuuriin ja vierailu jääkiekkopeliin.

Lisätietoja:

Tuija Jurvanen
lehtori, Hämeen ammattikorkeakoulu
050 5745547
tuija.jurvanen@hamk.fi

Iida Kalmanlehto
kansainvälisten asiain assistentti, Hämeen ammattikorkeakoulu
+358 50 5167098
iida.kalmanlehto@hamk.fi