Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 18.3. – muutoksia valintakokeisiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 18.3. – muutoksia valintakokeisiin

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 18.3. – muutoksia valintakokeisiin

17.03.2020 15:32

Kevään toisessa yhteishaussa voi hakea syksyllä alkaviin HAMKin suomenkielisiin koulutuksiin. Yhteishaku alkaa keskiviikkona 18.3. ja päättyy 1.4.2020 klo 15.00. Koronavirustilanne tuo muutoksia kevään ensimmäisen yhteishaun valintakokeisiin. Ammattikorkeakoulut varautuvat muutoksiin myös nyt alkavan, kevään toisen yhteishaun valintakokeiden osalta.

Yhteishaussa on HAMKista tarjolla 20 AMK-koulutusta ja kahdeksan YAMK-koulutusta. Yhteensä aloituspaikkoja on 1465. Koulutuksia tarjotaan sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena HAMKin eri kampuksilla.

Yhdellä hakulomakkeella voi hakea korkeintaan kuuteen eri koulutukseen, jotka hakija laittaa mieluisuusjärjestykseen. Hakijalle tarjotaan sitä opiskelupaikkaa, jonka hän on sijoittanut hakulomakkeella korkeimmalle ja johon hänen valintamenestyksensä riittää. Hakulomake löytyy Opintopolku.fi -palvelusta.

Opiskelijavalinnat ovat uudistuneet

Suurin osa ammattikorkeakoulujen opiskelijoista valitaan ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon perusteella niin sanotuissa todistusvalinnoissa. Todistusvalinnoissa voivat tulla valituksi ylioppilaat ja ammatillisen perustutkinnon 1.8.2015 jälkeen suorittaneet. Todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 27.5.2020, jotta ilman opiskelupaikkaa jääneet voivat osallistua valintakokeeseen. Digitaalinen AMK-valintakoe korvaa aikaisemmat valtakunnalliset koulutusalakohtaiset valintakokeet.

Koronavirustilanteen vaikutus kevään ensimmäisen haun valintakokeisiin

Koronavirustilanne tuo muutoksia ainakin tammikuussa järjestetyn kevään ensimmäisen yhteishaun valintakokeisiin. Ensimmäisessä yhteishaussa mukana olleiden vieraskielisten koulutusten valintakokeet oli tarkoitus järjestää viikoilla 14 ja 15. Ammattikorkeakoulut peruvat tähän hakuun liittyvät valintakokeet, koska Suomi on päättänyt sulkea rajansa osana koronapandemian vastaisia toimia. Asiasta päätettiin tiistaina 17. maaliskuuta pidetyssä Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen rehtorikokouksessa.

Valintakokeiden sijaan ammattikorkeakoulut käyttävät todistusvalintaa ja valintatehtäviä valitessaan opiskelijoita vieraskieliseen koulutukseen. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston tiedote kokonaisuudessaan.

Kevään toisen yhteishaun valinnat

Kevään toisessa yhteishaussa yli puolet aloituspaikoista täytetään todistusvalinnalla. Jos kesäkuun alkuun suunniteltua AMK-valintakoetta ei pystytä järjestämään koronan vuoksi, opiskelijavalinnassa tapahtuvista muutoksista tiedotetaan hakijoita hyvissä ajoin ennen valintakokeita.

Lisätietoa todistusvalinnoista ja AMK-valintakokeesta löytyy osoitteesta www.ammattikorkeakouluun.fi. Tilanteen muuttuessa ja yksityiskohtien tarkentuessa, tiedotamme muutoksista myös HAMKin verkkosivuilla mahdollisimman pian.

Tavoitteena on julkaista valintojen tulokset viimeistään 8.7.2020.

Lisätietoja

Leena Luoma
Opiskelijapalvelupäällikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
0505745314
leena.luoma@hamk.fi

Kevään toisessa yhteishaussa haettavana olevat koulutukset