Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien lisäkoulutusten ja urapolkujen ajankohtaisia kysymyksiä UOMA-hankkeen webinaarissa 6.10.2020 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien lisäkoulutusten ja urapolkujen ajankohtaisia kysymyksiä UOMA-hankkeen webinaarissa 6.10.2020
Ihmisiä portaissa

Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien lisäkoulutusten ja urapolkujen ajankohtaisia kysymyksiä UOMA-hankkeen webinaarissa 6.10.2020

24.09.2020 14:37

HAMK Edun UOMA – Uraa ja osaamista korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille -hanke (ESR 2019-2020) järjestää päätöswebinaarin tiistaina 6.10.2020 klo 9.00 – 13.45 YouTube-livelähetyksenä.

Array

Uraa ja osaamista korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille – lisäkoulutusmalli sosiaalialalle ja liiketalouden alalle sekä mallit ammatillisen suomen ja ruotsin kielen koulutukseen

Tervetuloa kuulemaan hankkeen tuloksista ja korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien lisäkoulutusten ja urapolkujen ajankohtaisista kysymyksistä.

Ohjelma (.pdf)

-> Ilmoittaudu mukaan! Ilmoittautumiset pyydämme perjantaihin 2.10.2020 mennessä. Ilmoittautuneille lähetämme vahvistusviestin, jossa on linkki tilaisuuteen.

-> UOMA-hanke verkossa

Ohjelma:

9.00 Tervetuloa UOMA-hankkeen päätösseminaariin
Anita Eskola-Kronqvist, projektipäällikkö, Hämeen ammattikorkeakoulu

Hankeasiantuntijoiden esittely

9.30 Maahanmuuttajien polut Suomeen ja Suomessa 
Miina Pyylehto, maahanmuuttajatyön koordinaattori, MOSAIIKKI – Maahanmuuttajien ohjaus- ja neuvontapalvelu

10.00 Hankkeen tulosten esittely
Anita Eskola-Kronqvist ja hankeasiantuntijat

10.30 Tauko

10.45 Maahanmuuttajien puheenvuoroja

11.00 Taustalla on väliä
Heidi Stenberg, projektijohtaja, Metropolia

11.30 Maahanmuuttajien puheenvuoroja

12.00 Lounastauko

12.45 Dialogia ja keskustelua maahanmuuttajien lisäkoulutuksista

13.45 Tilaisuuden päätössanat

UOMAssa on kehitetty ja pilotoidaan korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille tarkoitetut: non-stop -lisäkoulutusmalli sosiaalialalle “Suomalaisen sosiaalialan ja suomen kielen lisäkoulutus, 15 op” ja liiketalouden alalle “Suomalaisen työelämän osaaja -korkeakouludiplomi, 60 op”.
Malleissa huomioidaan aikaisemmin hankittu osaaminen. Sosiaalialan lisäkoulutusmalli pilotoidaan kolmella eri toteutustavalla: monimuotototeutuksena, työn opinnollistaminen -toteutuksena ja verkkototeutuksena. Kaikki lisäkoulutusmallit ovat sovellettavissa eri koulutusaloille.
Lisäksi hankkeessa on kehitetty korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien työelämässä tarvitseman ammatillisen kielen opettamiseen soveltuvia malleja, joilla päästään suomen tai ruotsin kielellä YKI 4 tasolle. Mallit pilotoidaan työpaikoilla yksilöllisenä kielikoulutuksena.

UOMA-hanketta toteuttavat: Centria-ammattikorkeakoulu, Diakonia-ammattikorkeakoulu, Hämeen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu, Laurea-ammattikorkeakoulu ja Oulun Ammattikorkeakoulu.

Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja kansallinen rahoittaja on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.