Koronavilkku käyttöön ammattikorkeakouluissa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Koronavilkku käyttöön ammattikorkeakouluissa

Koronavilkku käyttöön ammattikorkeakouluissa

31.08.2020 16:03

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on julkaissut Koronavilkku-sovelluksen, jonka tavoitteena on auttaa katkaisemaan koronaviruksen tartuntaketjuja. Sovelluksen avulla ihmiset voivat itse osallistua ja vaikuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä.

Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene, OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ja Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK suosittelevat, että ammattikorkeakoulujen henkilöstö ja opiskelijat ottaisivat Koronavilkku-sovelluksen käyttöön.

Sovelluksessa yksityisyys on vahvasti suojattu. Sovelluksen käyttäjä voi anonyymisti ilmoittaa omasta tartunnastaan muille ja siten auttaa tartuntaketjujen katkaisemisessa. Sovelluksen käyttäjä, joka on saanut ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, voi pyytää yhteydenottoa terveydenhuollolta tai ottaa itse yhteyttä terveydenhuoltoon.

Koronavilkku-sovellus ei suojaa virukselle altistumiselta. On tärkeää, että noudatamme jo keväältä tuttuja ohjeita käsien pesemisestä, turvaväleistä, lähikontaktien ja kättelyn välttämisestä.

Koronavilkun voi ladata Google Play -kaupasta tai AppStoresta. Katso lisäohjeita osoitteesta https://koronavilkku.fi/. Toistaiseksi sovellus on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi. Englanninkielinen sovellus tulee tarjolle myöhemmin. Suosittelemme opiskelijoitamme ja henkilökuntaamme asentamaan sovelluksen puhelimiinsa.