Kosmetiikkayritys Påre tukee HAMKia lahjoituksilla ja ryhtyi tutkimusyhteistyöhön  - Hämeen ammattikorkeakoulu
Kosmetiikkayritys Påre tukee HAMKia lahjoituksilla ja ryhtyi tutkimusyhteistyöhön 
Annastiina Rönn, Marika Tossavainen ja opiskelija kerrosviljelykontissa

Kosmetiikkayritys Påre tukee HAMKia lahjoituksilla ja ryhtyi tutkimusyhteistyöhön 

02.04.2020 16:34

Suomalainen ihonhoitotuotevalmistaja Påre Skincare haluaa tukea Hämeen ammattikorkeakoulua lahjoittamalla jokaisesta ostetusta tuotteestaan 10 senttiä HAMKille.

Array

Påre valmistaa kosmetiikkaa luonnonraaka-aineista ja tähtää siihen, että tulevaisuudessa kosmetiikkateollisuus voisi käyttää esimerkiksi elintarviketeollisuudelta yli jäänyttä biomassaa hyödyksi tehokkaammin. 

”Haluamme tehdä osamme myös maapallon hyväksi ja siksi lahjoitamme harkitusti valittavaan toimialaan, kuten vaihtoehtoisten materiaalien keksimiseen, uusien innovatiivisten energialähteiden kehittämiseen, tehokkaampaan ja ympäristöystävällisempään maankäyttöön, ympäristöteknologiaan tai koulutuksen tuomaan ympäristötietoisuuteen”, yrittäjä Annastiina Rönn Påre Skincarelta sanoo. 

Kohteeksi valikoitui HAMK ja erityisesti HAMK Bio -tutkimusyksikkö, koska yritys näkee sen tekevän korkealaatuista soveltavaa tutkimusta ihmisen ja ympäristön parhaaksi.  

”HAMK on korkeakoulu, jossa tutkimusta tuodaan vahvasti käytäntöön, mikä on yrityksille tärkeää. HAMK Bio -tutkimusyksikössä on kaivattua osaamista ja innovatiivisia opiskelijoita, joiden kanssa kiinnostaa tehdä yhteistyötä.”  

Piharatamoa kerrosviljelykonttiin, kontista kosmetiikkaan 

Lahjoittamisen lisäksi Påre Skincare lähtee nyt kehittämään uutta tuotetta piharatamosta, jota kasvatetaan tarkoitusta varten HAMKin kerrosviljelykontissa Lepaan kampuksellaTavoitteena on tutkia, miten kosmetiikkatuotteiden kannalta kiinnostavien kemiallisten yhdisteiden tuottamiseen voidaan vaikuttaa kasvuolosuhteilla. Kerrosviljelykontissa, jossa kasvuolosuhteita pystytään optimoimaan tarkasti, tämä on mahdollista.  

”Piharatamo on perinteinen lääkekasvi, jolla on paljon antimikrobisia vaikutuksia. Kerrosviljelykontissa pystytään tutkimaan valointensiteetin vaikutusta antimikrobisten yhdisteiden tuottoon.” 

Påren tavoitteena on kehittää piharatamosta ihon erikoiskuorinta-aine kosmetologien käyttöön ensi vuoden aikana.   

HAMK Bio -tutkimusyksikön johtaja Annukka Pakarinen iloitsee Påre Skincaren kanssa tehtävästä yhteistyöstä.  

”Haluamme, että kaikki meillä tehtävä tutkimus on yrityksille hyödyllistä. Kerrosviljelykontilla pystymme tekemään ruohonjuuritason tutkimusta pitkällä aikavälillä.” 

Lisätietoja 

Annukka Pakarinen 
Tutkimusyksikön johtaja, HAMK Bio -tutkimusyksikkö 
0503001827 
annukka.pakarinen@hamk.fi 

Marika Tossavainen 
Tutkijayliopettaja, HAMK Bio -tutkimusyksikkö 
Hämeen ammattikorkeakoulu 
0503531201 
marika.tossavainen@hamk.fi

Annastiina Rönn 
yrittäjä/Business Development Manager  
Påre Skincare 
0408249046 
annastiina@pareskincare.com 

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU