Lepaan kampuspuistolle Green Flag Award –tunnus jo viidennen kerran - Hämeen ammattikorkeakoulu
Lepaan kampuspuistolle Green Flag Award –tunnus jo viidennen kerran
ilmakuva Lepaalta

Lepaan kampuspuistolle Green Flag Award –tunnus jo viidennen kerran

07.10.2020 09:58

Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan yksikön kampuspuistolle myönnetään tänään kansainvälinen viheralueiden laadun tunnus, Green Flag Award, jo viidennen kerran. Tunnus jaetaan puistoille, jotka toimintastrategiassaan huomioivat viheralueen käyttäjät ja ympäristön.

Array

Suomessa tunnus jaetaan tänä vuonna kaikkiaan yhdeksälle puistolle: Lepaan lisäksi Lahden Pikku-Vesijärven puistolle, Tampereen Hatanpään Kartanonpuistolle ja arboretumille, Turun Kupittaanpuistolle sekä Kotkaan jopa viidelle eri puistolle. Palkituista Kotkan Sibeliuksen- ja Fuksinpuisto sekä Turun Kupittaanpuisto saavat tunnuksen ensimmäistä kertaa, ja muut puistot uusivat tunnuksensa. Tunnuksensa uusineet puistoalueet saivat tunnustusta tuomareilta erityisesti kulttuurihistorian ja perinnemaisemien vaalimisesta, viihtyisistä ja turvallisista kokonaisuuksista sekä monipuolisista ratkaisuista puistojen hallinnoinnissa.

Green Flag Award -tunnuksen voittaneet viheralueet liittyvät yli 2 000 viheralueen kansainväliseen verkostoon 15 eri maassa, kuten Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Meksikossa, Turkissa, Belgiassa, Espanjassa ja Amerikassa. Lepaan kampuspuisto palkittiin Suomesta ensimmäisenä, jo vuonna 2016.

Lepaalla tehdään vuosittain opiskelijoiden kanssa muutamia työelämäprojekteja eri kuntien kanssa, jotta saadaan auditointiin tarvittavia dokumentteja.

“Kaupungit ovat antaneet yhteistyöstä hyvää palautetta. Tunnustuksen eteen ovat tehneet paljon työtä Lepaan Kiinteistöpalvelujen puistotiimi, puutarhuri Anne Asumaniemi sekä muut HAMKin ja HAMin toimijat ja opettajat”, rakennettu ympäristö -koulutuksen lehtori Sari Suomalainen sanoo.

Green Flag Award –tunnuksen takana on hanke, jonka tarkoituksena on vakiinnuttaa yleiset standardit laadukkaasti ylläpidetyille viheralueille. Standardien avulla voidaan perustella ja kehittää alueiden vaatimaa rahoitusta sekä houkutella lisää käyttäjiä viheralueille. Tunnusta hallinnoi englantilainen Keep Britan Tidy -organisaatio. Suomessa Green Flag Award -tunnusta hallinnoi ja kehittää Viherympäristöliitto ry.

”Hienoa, että GFA-viheralueiden määrä Suomessa on kasvussa. GFA-tunnus on ainutlaatuinen viheralueiden laadun tunnus, joka nostaa arvoonsa myös viheralueen työntekijät. Tavoitteenamme tulevina vuosina on kehittää palkinnosta koko viheralan ja suomalaisten tuntema ja arvostama tunnus”, kommentoi Viherympäristöliitto ry:n toiminnanjohtaja Annina Vuorsalo.

Lisätietoja:

Sari Suomalainen
lehtori
Rakennettu ympäristö -koulutus
Hämeen ammattikorkeakoulu
0505743617
sari.suomalainen@hamk.fi

Essi Mäkinen (Green Flag Award -hanke Suomessa)
Järjestösuunnittelija
Viherympäristöliitto
040 7499 331
essi.makinen@vyl.fi.

Lisää aiheesta Viherympäristöliiton verkkosivulla 
Green Flag Award –verkkosivu