Open Bioeconomy Week 2020 -verkkokonferenssi järjestetään syyskuussa
Kierto- ja biotalouteen keskittyvä Open Bioeconomy Week järjestetään 29.-30.9.2020 nyt ensimmäistä kertaa. Verkossa pidettävä konferenssi koostuu kahdesta teemoitetusta päivästä.
Open Bioeconomy Week -videokonferenssin pääteema on biotalouden ja digitalisaation yhteiset ratkaisut ns. viheliäisten ongelmien ratkaisemisessa. Konferenssin ensimmäisenä päivänä (Scientific Day, 29.9.) kuullaan konferenssiin hyväksyttyjen abstraktien esittelyjä, jotka kattavat alan ajankohtaisia teemoja, kuten digitalisaatio ja hiilen talteenotto sekä ruuan arvoketjut. Tämän lisäksi ensimmäisen päivän ohjelmassa kuullaan puheenvuorot europarlaamentaarikko Sirpa Pietikäiseltä, Ilmo Aroselta (Head of Digital Services and eCommerce, Lantmännen Agro), ja Fernando Spikliltä (Full Professor, Feevale University, Brazil).
Konferenssin toinen päivä (Circular Economy & Business Day, 30.9.) liittyy kiertotalouteen ja sisältää yrityksille suunnatun työpajan Kanta-Hämeen kiertotalouden tiekartasta. Työpajassa keskitytään viiteen eri tiekartan teemaan: Energiantuotanto ja -kulutus, liikkuminen ja yhdyskuntarakenne, kulutus ja materiaalikierrot, ruuantuotanto ja -kulutus sekä veden käyttö ja luonnonvedet. Tällöin kuullaan myös puheenvuorot Team Finlandilta, Ernesto Hartikaiselta (CEO, Biocode Oy) ja Pauli Saarenkedolta (Manager IPR, Luke).
Konferenssin pääkielenä on englanti, lukuun ottamatta toisen konferenssipäivän Kanta-Hämeen työpajaa, joka pidetään suomeksi. Tapahtumaa moderoivat asiantuntijat Hämeen ammattikorkeakoulusta, Suomen Ympäristökeskukselta (SYKE), Luonnonvarakeskukselta (Luke) ja Feevalen yliopistosta.
Konferenssia ovat järjestämässä Hämeen ammattikorkeakoulun lisäksi yhteistyössä SYKLI, Helsingin yliopisto, Luonnonvarakeskus Luke, VTT, Aalto-yliopisto, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Hämeen liitto.
Tapahtuma on maksullinen muille kuin opiskelijoille. Liput Open Bioeconomy Week -videokonferenssiin.
Lisätietoa ja tarkempi ohjelma.
HAMK Bio -tutkimusyksikön johtaja Annukka Pakarisen kirjoittama blogipostaus aiheesta.