Opiskelijoiden kansainvälisiä vaihtojaksoja suunnitellaan normaalisti syksylle  - Hämeen ammattikorkeakoulu
Opiskelijoiden kansainvälisiä vaihtojaksoja suunnitellaan normaalisti syksylle 

Opiskelijoiden kansainvälisiä vaihtojaksoja suunnitellaan normaalisti syksylle 

19.05.2020 09:22

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) valmistelee normaaliin tapaan opiskelijoiden kansainvälisten opintojaksojen ja harjoitteluiden toteutusta ulkomailla syyslukukaudella 2020. HAMK valmistautuu vastaanottamaan myös ulkomaisia opiskelijoita vaihtojaksoille syyslukukaudelle.

Koronavirustilanne aiheuttaa kuitenkin epävarmuutta opiskelijoiden vaihtojaksoihin. HAMK seuraa tilannetta tiiviisti ja varautuu muutoksiin. Vaihtojakson toteutumiseen Suomessa ja kohdemaassa vaikuttavat viranomaisten suositukset, joiden perusteella korkeakoulut päättävät vaihtojaksojen toteutumisesta.

Epävarmuuksista johtuen HAMK ohjeistaa sekä ulkomaanjaksolle lähteviä opiskelijoita että HAMKiin saapuvia ulkomaisia vaihto-opiskelijoita jättämään matka- ja majoitusjärjestelyt mahdollisimman myöhäiseen vaiheeseen. Opiskelijoiden tulee varmistaa, että matka- ja majoitusvarauksissa on peruutus- tai muutosturva. Kuten aiemminkin, opiskelijoiden on otettava kattava matkavakuutus.

Opiskelijoiden tulee myös varautua siihen, että etäopintoja saattaa olla kohdekorkeakoulussa normaalia enemmän. Saapuvia vaihto-opiskelijoita ohjeistetaan niin ikään huomiomaan mahdollisuus, että syksyllä osa HAMKin opetuksesta saattaa toteutua etänä.

Kuten aiemmin olemme tiedottaneetuusien kansainvälisten tutkinto-opiskelijoiden opinnot alkavat aikataulussa HAMKissaSyksyllä alkavat kansainväliset koulutukset muuttavat aloituksiaan verkkoon joko kokonaan tai osittain varmistaakseen, että kansainväliset opiskelijat voivat aloittaa opintonsa maailmanlaajuisesta koronaviruspandemiasta ja sen asettamista matkustamisrajoituksista huolimatta. 

Lisätietoja

Kati Heikkinen 
Kansainvälisten palveluiden päällikkö 
HAMK International 
0505171581
kati.heikkinen@hamk.fi

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU