Purkupuusta arvotuote ja hiilinielu? Biohiilidemonstraatio Forssan Kiimassuolla  - Hämeen ammattikorkeakoulu
Purkupuusta arvotuote ja hiilinielu? Biohiilidemonstraatio Forssan Kiimassuolla 
Biohiilikasa

Purkupuusta arvotuote ja hiilinielu? Biohiilidemonstraatio Forssan Kiimassuolla 

17.11.2020 11:43

Forssan Kiimassuolla järjestetään 19.11. biohiilidemonstraatio, jossa on mahdollisuus tutustua biohiilen valmistukseen, hyötykäyttöön, liiketoimintamahdollisuuksiin sekä biohiilen ilmastopositiivisiin vaikutuksiin.  

Array

Biohiilen valmistaminen mahdollistaa uusia, kestäviä toiminta- ja liiketoimintamalleja jätteenkäsittelyyn ja kiertotalouteen. Biohiilinäytöksessä demonstroidaan pilottimittakaavassa biohiilen valmistusta kierrätys- ja jätepuusta. Rakentamisesta peräisin olevan puujätteen jatkojalostaminen biohiileksi parantaisi rakennusteollisuudelle asetettua kierrätystavoitetta ja voisi pienentää rakennusteollisuuden hiilijalanjälkeä.  

Demonstraatiossa biohiilen valmistukseen käytetään panostoimista laitetta, jota esittelee toimitusjohtaja Tuomo Leppänen Mayt Oy:stä. Lisäksi esitellään kotitarvemittakaavan biohiilen valmistusta. Paikalla on alan asiantuntijoita esittelemässä biohiilen valmistus- ja käyttömahdollisuuksia sekä vastaamassa kysymyksiin.  

Biohiilien valmistusnäytös ja esittelytilaisuus 

Aika: to 19.11.2020 klo 10.00–12.00 

PaikkaKiimassuon alue, Forssa, Voimalankatu 56 

Tilaisuus on avoin yleisölle. Paikan päällä noudatetaan THL:n maskisuositusta ja turvaväliohjeistusta. 

Tilaisuuden järjestää Hämeen ammattikorkeakoulun hanke ”Biohiilestä bisnestä Hämeeseen” yhteistyössä Envor Group Oy:n kanssa. Hanke tarjoaa biohiiliosaamista ja tietoutta alueen yrityksille ja muille sidosryhmille sekä esittelee ja testaa biohiilen valmistus- ja käyttömahdollisuuksia käytännön kokeilujen avulla. Hankkeessa ideoidaan ja kartoitetaan yhteistyössä yritysten kanssa biohiilituotannon edellytyksiä sekä biohiilen roolia osana kestävää ja ilmastoystävällistä liiketoimintaa Kanta-Hämeen alueella. Hanke on käynnistynyt vuonna 2018 ja sen päärahoittajana toimii Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR). Yhteistyökumppaneina ovat myös Kiertokapula Oy, Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy, Sollo -yhtiöt sekä Linnan Kehitys Oy. 

Lisätietoja 

Jarkko Nummela 
tutkimuspalvelupäällikkö 
HAMK Bio -tutkimusyksikkö 
Hämeen ammattikorkeakoulu 
050 574 5193 
jarkko.nummela@hamk.fi 
Hankkeen sivut.