Rakennetun ympäristön opiskelijat voitokkaita Lappset Groupin ja Imatran kaupungin ideakilpailussa  - Hämeen ammattikorkeakoulu
Rakennetun ympäristön opiskelijat voitokkaita Lappset Groupin ja Imatran kaupungin ideakilpailussa 

Rakennetun ympäristön opiskelijat voitokkaita Lappset Groupin ja Imatran kaupungin ideakilpailussa 

13.02.2020 10:23

Imatran kaupunki ja mm. leikki- ja liikuntapaikkavälineitä valmistava Lappset Group Oy järjestivät yhteistyössä aluesuunnittelun ideakilpailun paikallisen Ukonniemen toimintapuiston kehittämiseksi. Kaikki neljä palkittua ehdotusta ovat Hämeen ammattikorkeakoulun rakennetun ympäristön koulutuksessa opiskelevien töitä.

Array

Palkintolautakunta valitsi voittajaksi Hämeen ammattikorkeakoulun rakennetun ympäristön koulutuksessa opiskelevien ehdotuksen ”Mäihä” ja myös toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet olivat HAMKista. Yleisöäänestyksen voittajaksi selvisi ehdotus ”imatraLAINE”. Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden varjoraadin valinta oli ”Voimala”. Kaikki palkitut kilpailutyöt olivat Hämeen ammattikorkeakoulun maisemasuunnittelun opiskelijoiden tekemiä ehdotuksia. Tulokset julkistettiin 12. helmikuuta 2020 Jyväskylässä pidetyillä Viherpäivillä. 

Palkintoraadin mukaan voittajatyö “Mäihässä” oli huomioitu monipuolisten toimintojen ja avoimeksi jäävien alueiden sijoittelu erinomaisesti. Maaston muotoilu, reitit ja kasvillisuuden valinnat olivat taiten suunniteltuja. Voitokkaasta työstä vastasivat opiskelijat Sanni Virjula ja Johanna Kuurila, jotka palkittiin 3 000 eurolla.  

Toiseksi sijoittunut ”Kipinä” palkittiin 1 800 euron tunnustuksella, ja se oli Sanna Agrillanderin, Eila Hannulan, Päivi Kokkolan ja Tiina Paalasmaan käsialaa. Palkintoraadin mielestä kilpailutyö oli tasaisesti suunniteltu ja monipuolisin toiminnoin varusteltu ehdotus, jossa oli huomioitu entisen taimitarhan historiaa puuston muodossa.  

Kolmanneksi sijoittui kaksi ehdotusta: Riikka Lipsasen ”Virtaus” sekä Leea Purasen, Tanja Vaalivirran ja Miia Vehkaperän ”imatraLAINE”, joka sai kunniamaininnan ja voitti myös yleisöäänestyksen. Kolmanneksi sijoittuneet ehdotukset palkittiin molemmat 900 euron tunnustuksella. Imatran kaupungin nettisivuilla olleella yleisöäänestyssivustolla vieraili yli 1 200 kävijää, ja ääniä jätettiin 450. Yleisöäänestyksen voittaja sai 700 euron suuruisen tunnustuksen. 

Varjoraati valitsi ”Voimalan” 

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen alan opiskelijoiden varjoraati valitsi mielestään parhaaksi ehdotukseksi ”Voimalan”, joka oli opiskelijoiden Ella Kaakkolan ja Maria Ingströmin tekemä. Varjoraati painotti valinnassaan eri-ikäisille suunniteltuja monipuolisia liikunta-alueita sekä eri osa-alueiden haastavuutta ja yhteensopivuutta. Varjoraadin voittanut työ palkittiin 700 eurolla. 

Maisema-arkkitehtuurin ja maisemasuunnittelun opiskelijoille suunnattuun kilpailuun jätettiin yhteensä 16 ehdotusta, joista esiraati valitsi kahdeksan palkintolautakunnalle esiteltäviksi. Voittajat valittiin suljetulla lippuäänestyksellä 15. tammikuuta pidetyssä palkintolautakunnan kokouksessa. 

Saimme paljon hyviä kilpailutöitä. Olemme siitä iloisia ja jopa yllättyneitä. Nyt katsomme, miten näitä suunnitelmia voimme hyödyntää pala kerrallaan. Voimme poimia parhaita paloja useista kilpailutöistä toteutukseen, Imatran kaupunginpuutarhuri Erika Luhtanen toteaa. 

Lappset Group Oy on järjestänyt yhteistyössä kuntien ja kaupunkien kanssa aluesuunnittelun ideakilpailuja 44 vuoden ajan. 

Ideakilpailu on osa Lappsetin yhteiskuntavastuullista toimintaa sekä asiakas- ja korkeakouluyhteistyötä. 

Kilpailutyöt ovat nähtävillä Imatran kaupungin nettisivuilla.

Lappset Group Oy on Rovaniemellä toimiva perheomisteinen yritys, joka valmistaa leikki- ja liikuntapaikkavälineitä, urheilukenttiä, puisto- ja kadunkalusteita sekä teemapuistoja. Lappset-konsernin liikevaihto vuonna 2018 oli 63,5 MEUR, ja sen palveluksessa on noin 450 ammattilaista yhdeksässä eri maassa. Konserniin kuuluu 15 tytäryhtiötä 9 eri maassa sekä 56 maahan ulottuva jakelijaverkosto. Osana Lappsetin yhteiskuntavastuullista toimintaa se on järjestänyt aluesuunnittelun ideakilpailuja maisema-arkkitehtuurin ja -suunnittelun korkeakouluille 44 vuoden ajan.