Riihimäen kotihoidossa selvitetään voimaliivien hyödynnettävyyttä kotihoidon toimintaympäristössä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Riihimäen kotihoidossa selvitetään voimaliivien hyödynnettävyyttä kotihoidon toimintaympäristössä
Laevo Exoskeletonin testausta

Riihimäen kotihoidossa selvitetään voimaliivien hyödynnettävyyttä kotihoidon toimintaympäristössä

12.03.2020 12:50
Array

Riihimäen kotihoidossa käynnistettiin 17.2.2020 tutkimus, jossa kokeillaan voimaliivien käyttömahdollisuuksia kotihoidossa. Kokeilussa oleva Laevo Exoskeleton -voimaliivi on valmistettu Hollannissa ja siinä hyödynnetään kaasujousitekniikkaa.

Kokemuksia voimaliivin käytöstä hoito- ja hoivatyössä on jo jonkin verran olemassa, mutta kotihoidon monimuotoisessa toimintaympärissä ei kokeiluja vielä kovinkaan paljon ole aiemmin tehty. Hämeen ammattikorkeakoulun Hamk Smart -tutkimusyksiön tutkimus on osa Riihimäen kaupungin Robo Riksu -kehittämishanketta. Voimaliiviä on kokeiltu aiemmin Riihimäellä Riihikodissa.

 

Lisätietoja

Päivi Sanerma 
tutkimuspäällikkö 
HAMK Smart -tutkimusyksikkö, Hämeen ammattikorkeakoulu 
0505745144 
paivi.sanerma@hamk.fi

 

ROBO RIKSU

Hankkeessa suunnitellaan robotiikan laajamittaista hyödyntämistä eri toimijoille. Robotisaation hyödyntämisen haaste on robottien käyttöönotto ja robotiikan antamien mahdollisuuksien arvoketjujen ja palveluiden uudelleensuunnittelu. Tästä syystä oppimisympäristöjen kehittäminen ja ketterien kokeilujen tekeminen kaikilla elämisen ja yrittämisen alueilla on tärkeää tietoisuuden ja osaamisen lisäämiseksi sekä robottien käyttöönotoon lisäämiseksi.

Hankkeen perustiedot

  • Toteuttaja: Riihimäen kaupunki, HAMK, Hyria Koulutus
  • Toteutusaika: 1.8.2018 — 31.12.2020
  • Rahoittajat: Hämeen liitto, EAKR, Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020
  • HAMK osatoteuttajana

Lue lisää Robo Riksu -hankkeesta täältä.