Syksyllä 2020 aloittavat opiskelijat käyttävät opiskelussa omaa tietokonetta - Hämeen ammattikorkeakoulu
Syksyllä 2020 aloittavat opiskelijat käyttävät opiskelussa omaa tietokonetta

Syksyllä 2020 aloittavat opiskelijat käyttävät opiskelussa omaa tietokonetta

09.04.2020 14:48

Hämeen ammattikorkeakoulussa siirrytään oman tietokoneen käyttöön opiskelussa eli niin sanottuun BYOD (Bring your own device) -käytäntöön vuosien 2020 ja 2021 aikana. HAMKin aloittavilla opiskelijoilla tulee olla oma kannettava tietokone käytössä syksyllä 2020 ja kaikilla HAMKin opiskelijoilla viimeistään syksyllä 2021.

Omaan tietokoneeseen tulee voida asentaa opinnoissa käytettäviä sovelluksia. Opiskelun tukena voi käyttää myös mobiililaitteita ja niihin asennettuja sovelluksia kannettavan tietokoneen lisäksi. HAMK on linjannut koneen tarvittavat ominaisuudet, minkä lisäksi koulutuksilla on omat suositukset tietokoneille ja lisävarusteille. Löydät suositukset HAMKin sivuilta: oman tietokoneen käyttö opiskelussa

IT-palveluiden resursseja suunnataan opiskelijoiden omien koneiden käytön ohjeistamiseen ja tarvittaessa tukemiseen. Tällä muutoksella tuetaan opiskelun ajasta ja paikasta riippumattomuutta ja siten opintojen sujuvampaa etenemistä. Samalla tämä tarkoittaa HAMKin ylläpitämien tietokoneluokkien vähentämistä.  

Muutosta on valmisteltu HAMKissa jo pidempään, ja tällä hetkellä on menossa siirtymäaika BYOD-käyttöön. 

Lisätietoja: Oman tietokoneen käyttö opiskelussa